POLEMİK

Alev Coşkun ücret alan tek yönetim kurulu üyesiydi

Cumhuriyet gazetesindeki kavga 9 yazarın tutuklanmasıyla iyice kızıştı. Cumhuriyet, Alev Coşkun ve Mustafa Balbay'ı bir kere daha bombardımana tuttu.

Alev Coşkun ücret alan tek yönetim kurulu üyesiydi

Cumhuriyet gazetesindeki vakıf savaşı,Cumhuriyet gazetesi genel yayın yönetmeni Murat Sabancu'nun da aralarında bulunduğu 9 ismin tutuklanmasıyla daha da alevlendi.

Cumhuriyet Vakfı Başkanı ve gazetenin İmtiyaz Sahibi Orhan Erinç, eski Cumhuriyet Vakfı Başkanı ve Turizm Bakanı Alev Coşkun ve eski yazarları Mustafa Balbay hakkında zehir zemberek açıklamalar yaptı.

ALEV COŞKUN MAAŞ ALAN TEK YÖNETİM KURULU ÜYESİ

Berin Nadi'nin mezarı başındaki anma töreninde konuşan Orhan Erinç, önce Cumhuriyet Vakfı aleyhine davayı açan eski başkan yardımcısı Alev Coşkun'a yüklendi:

"Cumhuriyet Vakfı’nın eski başkan yardımcısı Alev Coşkun’un 12 kişilik Cumhuriyet Vakfı yönetiminde aylık ücret alan tek yönetim kurulu üyesi olduğunu kimse bilmiyor. Biz de söyleme gereğini duymamıştık. Alev Coşkun’un vakıftan ayrılması, başkan yardımcısı olarak Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu’nun ekonomik konularda aldığı kararların uygulanmasını gerektiği zaman değil, kendi uygun gördüğü zamanda uygulaması için yaptığı engellemelerdir. Bunun dışında herhangi bir nedeni yoktur."

BALBAY GAZETENİN ARACI VE BENZİNİYLE YURTDIŞI GEZİLERE GİTTİ

Orhan Erinç, Mustafa Balbay için de "Cumhuriyet’in Ankara Temsilcisiyken tahsis edilen araçla, benzin parası da Cumhuriyet tarafından ödenerek yurt gezileri yapmış, Vakıf Yönetim Kurulu üyeliğini de sürdürmüştür" diye konuştu.

Mustafa Balbay'ın, Alev Coşkun'un seçilemediği yönetim kurulu dahil onu izleyen 3 yönetim kurulu seçiminde de yönetim kuruluna seçildiğini hatırlatan Orhan Erinç, "Kendisi tutuklu olduğu için Cumhuriyet yapabileceği her türlü katkıyı kendisine sağlamıştır. Milletvekili seçildikten sonra özel konumu nedeniyle vakıf yönetim kurulu üyeliği devam etmiştir. Çektiği sıkıntılar nedeniyle kendisiyle ilgili herhangi bir hatır saymama söz konusu değildir" dedi.

HIRSLARINI, ÇIKARLARINI AKILLARININ ÖNÜNE GEÇİRDİLER


Erinç, "Cumhuriyet’in bugün yaşadığı durum hırslarını, çıkarlarını akıllarının ve Cumhuriyetin önüne geçen bir kaç eski Cumhuriyet mensubunun açtıkları yoldan, yol göstiriciliğinden kaynaklanan olanakların kullanılmasıyla oluşturulmuştur" ifadelerini kullandı.

Orhan Erinç, "Kimi terör örgütleri adına, bu arkadaşlarımızın tasfiye edilerek yönetimin değiştirildiği iddiası, Cumhuriyet’i ihbar eden eski arkadaşlarımızın yalanlarından ibarettir" dedi.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar