ALKIŞ

Alev Alatlı Alkış

Gazeteci|Yazar Alev Alatlı Hanımefendi, AA'ya "Türkiye'nin Çınarları" projesi kapsamında bir Röportaj verdi. Bu röportajda spikerin kendisine yönelttiği sorulara verdiği müstesna cevapları, sağlam analizleri ve birleştirici üslubuyla sitemizin "alkış" köşesinde yer aldı.

Alev Alatlı Alkış

Gazeteci|Yazar Alev Alatlı Hanımefendi, AA'ya "Türkiye'nin Çınarları" projesi kapsamında bir Röportaj verdi. Spikerin kendisine yönelttiği sorulara:

- Deprem felaketinin Türkiye'yi nasıl etkileyeceğini düşünüyorsunuz?

"Cana geldi diye çok üzüldüm. Cana geleceğine mala gelsin. Yaparız efendim, yaparız."

Peki Türkiye için bir kırılma noktası diyebilir miyiz?

"Hayır, ben öyle görmüyorum. Çok ağır bir acı ama kırılma olarak görmüyorum. Marmara depreminde de çok arkadaşım ailesini kaybetti,. Büyük bir acı ama kırıldık mı? Bu deprem daha ağır, hiç kuşkum yok ama biz de daha ağırız. Eskisi gibi değil. Şanslı olan bir tarafımız var. Türk devletinin daha organize bir dönemine denk geldik. 'Çok iyimsersin.' diyeceksiniz ama nasıl iyimser olmayayım ki? Ne kadar insanımızı kaybettik ama bu bizi öldürmeyecek. Buna izin vermeyiz. Biz kaç bin yıllık ulusuz. Ağlarsak birbirimize sarılır ağlarız, o kadar. Ucundan tutup düzeltmeye çalışırız."

"Hep söylerim; Türkiye'ye bir şey olmaz. Okyanuslar taşar Türkiye'ye bir şey olursa. Bizim unuttuğumuz şeyler var. Ne kadar büyük bir ulus olduğumuzu unutuyoruz. Tecrübeli, büyük... Sağlam ve güzel insanlar... Biz düzgün, zeki, çalışkan insanlarız. 

... verdiği müstesna cevapları, sağlam analizleri ve birleştirici üslubuyla Alev Alatlı Hanımefendi sitemizin "alkış" köşesinde yer aldı.

Tüm 'kaybetti' haberleri için tıklayın

Tüm 'kazandı' haberleri için tıklayın

Tüm 'alkış' haberleri için tıklayın

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar