KULİS

Al Jazeera Türk'te bir ayrılık daha

Al Jazeera Türk'te televizyon projesinin hayata geçmemesi, internet haber sitesi olarak yayın hayatına devam etme kararı alınması nedeniyle yaşanan ayrılıklara bir yenisi daha eklendi.

Al Jazeera Türk'te bir ayrılık daha
Al Jazeera Türk'te televizyon projesinin hayata geçmemesi, internet haber sitesi olarak yayın hayatına devam etme kararı alınması nedeniyle yaşanan ayrılıklara bir yenisi daha eklendi.

İnternet haber sitesi olarak yayın hayatına devam edecek olanAl Jazera Türk'te, ayrılık haberleri hız kesmeden gelmeye devam ediyor. Kurumda bir gazetecinin daha işine son verildi. Al Jazera Türk son olarak, kurumun yayın hayatına başladığı günden bu yana Al Jazera Türk'te görev yapan, Hasan Tahsin Gazetecilik Yarışması Araştırma - İnceleme Ödül'lü deneyimli gazeteci Murat Eğilmez'in işine son verdi.

Al Jazeera Türk'te ki gazetecilik serüveninde bir çok ödüllü habere imza atan Murat Eğilmez, İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin düzenlediği ve 2014 yılı eserlerinin değerlendirildiği Hasan Tahsin Gazetecilik Yarışması'nda 'Bonzai Dosyası' başlıklı haberi ile Araştırma-İnceleme Ödülü'nü kazandıktan bir hafta sonra işten çıkarıldı.

Kurumun yayın hayatına başladığı günden bu yana 17 Aralık operasyonu, Soma, Ermenek maden faciaları gibi önemli olaylarda onlarca özel haber ve röportajlara imza atan Eğilmez, aynı zamanda 39 yıl önce Yeşilköy açıklarında denize çakılan uçağın görüntülerini yayınladı.

Murat Eğilmez, kamuoyunun günlerce konuştuğu, Trabzon'daki Fenerbahçe'li futbolcuları taşıyan otobüse yapılan silahlı saldırıdan yaralı olarak kurtulan şoförle konuşan ilk gazeteci oldu. Özgecan Aslan cinayeti dahil pek çok özel haber dosyası hazırlayan Eğilmez, ayrıca CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Kim bu DHKPC'liler?' sorusunun ardından örgüt üyeleriyle röportaj yapmayı başardı.

Muhsin Yazıcıoğlu davasının seyrinin değiştiği yönündeki haberiyle ise siyasi haberlerdeki başarısını gösterdi.

MURAT EĞİLMEZ KİMDİR?

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik mezunudur. Mesleğe üniversitede okurken Yeni Asır Gazetesi'nde muhabir olarak başladı, kısa süre sonra Hürriyet Gazetesi Ege Bölge Temsilciliği'ne geçti ve 8 yıl muhabir olarak görev yaptı. Bu süreçte büyük toplumsal olayları takip etti, daima sıcak haber peşinde koştu. 2004 yılında İstanbul'a geldi, Doğan Haber Ajansı haber merkezinde editör olarak çalışma hayatını sürdürdü. 2009'da Sabah Gazetesi'ne transfer oldu. 2012 yılı sonuna kadar burada editörlük, sayfa editörlüğü yaptı. Sabah'tan ayrıldıktan sonra Cine5 televizyonu haber merkezinde editörlüğe başladı. Buradan AlJazeera Türk'e transfer oldu, 15 Mayıs 2015'te İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin düzenlediği Hasan Tahsin Gazetecilik Yarışması'nda Araştırma İnceleme ödülünü aldıktan bir hafta sonra işten çıkarıldı. Meslek hayatı boyunca 10'u aşkın ödülü olmuştur.

ÇOK OKUNANLAR