TELEVİZYON

Al birini vur ötekine! İzleyiciler yemek programları için ne diyor?

Son günlerde format krizi ile gündemde olan iki program Sofrada ve Yemekteyiz... İki programda da sofralar kuruluyor, tadımlar yapılıyor, eleştirilerin de ardı arkası kesilmiyor. Peki izleyicilerin bunlar için yorumu ne dersiniz?

Al birini vur ötekine! İzleyiciler yemek programları için ne diyor?

Tv8'in patronu Acun Ilıcalı, FOX ekranlarındaki Zuhal Topal'la Sofrada adlı yapımın kendi programlarından kopyalanarak ekrana getirildiğini iddia etmiş, bunun bilirkişi raporuyla da belgelendiğini belirtmişti. Bu gelişmelerin ardından ise FOX Tv de uzunca bir açıklama yayınlamış ve iddiaları yalanlamıştı.

Sabah yazarı Yüksel Aytuğ köşesini yine Yakından Kumanda okurlarına ayırdı. İşte izleyicilerden birinin yemek programları için yorumu...

Yemek programlarına izleyici tepkisi

TV8'in Yemekteyiz ve FOX'un Zuhal Topal'la Sofrada programları arasındaki format tartışması geçen haftaya damgasını vurmuştu. Okurumuz Bekir Dere ise konuya bambaşka bir yönden yaklaşmış: "Aslına bakarsanız evlilik programları gibi yemek programları da yasaklanmalı. Yasaklara karşıyım ama kontrolsüz bir hal alan yayıncılığa disiplin getirmek için şart. Neden yasaklanmalı?
1- İsraf had safhada.
2- Lezzet tartışması yerine ego tatmini zirvede.
3- Samimiyetsizlik, arkadan konuşma, alay etme gibi kötü örnek olmaları. Uzatmak istemem. Zaten boşuna, zaman doldursun diye yapılan ucuz, kalitesiz yapımlar. Aklımızla alay ettiklerini zanneden basit programlar."

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar