KULİS

Akşam çalışanlarının sorunu bitmedi!

Ethem Sancak'ın TMSF'den satın alacağını açıkladığı ve karşılıklı imzaların atıldığı Akşam gazetesinde maaşlar yine ödenmedi...

Akşam çalışanlarının sorunu bitmedi!
GAZETECİLER.COM - ÖZEL İÇERİK 
 
Akşam gazetesi çalışanları gazetenin Karamehmet'in elinde olduğu dönemde ekonomik olarak büyük bir sıkıntı içindeydiler. Ödenmeyen maaşlar gazetecilerin en büyük problemiydi. İçeride kalan ödemeler kimi zaman 3 aylık maaşlara denkti.

Karamehmet'in devlete ödemediği borçlarına karşılık olarak Akşam gazetesi, Show TV ve sahibi olduğu diğer medya şirketlerine el konulunca bu problem sona ermişti. TMSF ödemeleri düzenli olarak yapmaya başlamıştı. 

ÖNCE CENGİZ-LİMAK-KOLİN SONRA ETHEM SANCAK

Ancak Akşam gazetesinin satışının bir türlü netleşmemesi, önce Limak-Kolin-Cengiz ortaklığına satılacağının ilanı, ardından ortaklığın hızlı girdiği medyadan aynı hızda çıkması ve şirketlerin yeniden TMSF'de kalması, ardından Ethem Sancak'ın gazeteyi satın alacağını açıklaması çalışanların da kafa karışıklığına neden oldu. 

MAAŞLAR HALA ÖDENMEDİ

Akşam çalışanları şimdi aylar önce yaşadıkları duruma yeniden döndü. TMSF ile Ethem Sancak arasında varılan ancak henüz resmileşmeyen satış anlaşması yüzünden maaşlar ayın yarısına gelindiği halde hala ödenmedi. 

TMSF yetkilileri "Sancak gazeteyi satın aldı, maaşları da o ödemeli" derken, Sancak Grubu ise "Henüz devir teslim yapılmadı, TMSF maaşları kendi öder" diyerek olayı çıkmaza sürüklemiş durumda.

HAKLI FESİH HAKKI DOĞDU

Gazeteciler.com olarak fikrine başvurduğumuz hukukçular ise çalışma hayatını düzenleyen kanunlar çerçevesinde, Akşam gazetesinin henüz maaşını alamamış personelinin "Haklı Fesih Hakkı" çerçevesinde maaşları ödenmediği için sözleşmesinin feshini ve tazminatının ödenmesini isteyebileceğini söylüyorlar.
 
Şu an için gazeteciler hukuki süreci başlatmadı ancak gazetede gergin bekleyiş de sürüyor.

GAZETECİLER.COM olarak Akşam gazetesindeki gelişmeleri sizlere duyurmaya devam edeceğiz. 
ÇOK OKUNANLAR