MEDYA KÖŞESİ

Akit yazarından yerinde tespit! Basın özgür değil diyenler Akit'in bilgisayarlarını haczettirdi!

Hacı Yakışıklı, Yeni Akit gazetesindeki köşesinde basın özgürlüğünün olmamasından şikayet eden muhalefetin Akit'in bilgisayarlarını haczettirmesine tepki gösterdi.

Akit yazarından yerinde tespit! Basın özgür değil diyenler Akit'in bilgisayarlarını haczettirdi!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, açtığı hakaret davasını kazandığı Akit TV'nin eşyalarına haciz işlemi yaptırdı. Haciz kapsamında Akit TV'nin çeşitli eşyalarına el konuldu. Yeni Akit gazetesi yazarı Hacı Yakışıklı bugünkü yazısında İmamoğlu'nun Akit TV'yi haczettirmesini eleştirdi.

Ekrem İmamoğlu'nun Akit'e açtığı 6 davadan sadece 1'ini kazandığını açıklayan Hacı Yakışıklı, "Hal böyleyken davanın sadece birini kısmen kazanan Ekrem İmamoğlu 20,000 TL alacaklı hâle gelmiştir. Yâni; Akit 21,500 TL alacaklı, Ekrem İmamoğlu 20,000 TL alacaklı olunca zaten rakamlar yakın olduğu için mahsuplaşma gerçekleştirilecektir. Ekrem Bey’in avukatları Akit’in kapısına Cuma namazından bir miktar önce  gelmiş ve “Verin 20 binimizi” deme komedisini hiç çekinmeden yapmışlardır!" sözleriyle İmamoğlu'na tepki gösterdi.

İşte o yazı:

Türkiye’de fiili hukukun hâlâ zirveye ulaşmadığını ve eksiklikler olduğunu defalarca söyledim; ki zaten okuyucularımız şahittir. Hukukun tümüyle eksik olduğunu söylemek de yanlıştır. Bunun yanında hükümetin ve meclisin yaptığı reformlarla bu eksikliğin görülerek gerçekleştirilmesini çok değerli buluyorum. İstanbul Sözleşmesi gibi bir garabetin bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sayesinde ortadan kaldırılması yılın en güzel olaylarından biridir.

Hukuki eksikler olsa bile hepimizin hak arama yeri neticede mahkemelerdir.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da hak aramak için 6 defa dava açmış ve Akit’i mahkum ettirmek istemiş! Ne güzel, her şey çok güzel, mis gibi oh!

Ekrem Bey, Akit’e açtığı 6 davadan 5’ini çatır çatır kaybetmiştir. Mahkeme de İBB  Başkanı’na özetle şunu demiştir: “Akit suçsuz ve haklı olduğu halde onların avukat tutmalarına sebep oldun. Toplam 21,500 TL’yi Akit’e ödeyeceksin” demiş! Fakat bizzat kendisi başvurduğu halde mahkemenin bu kararını adeta tanımayan Ekrem Bey bu parayı ödememiştir. Akit yöneticileri de; “Bizim derdimiz fikirlerimizi anlatmak, bizim derdimiz hak ve hakikati anlatmak” diyerek İBB Başkanı’na haciz göndermeyi basitlik olarak görmüş ve bunu yapmamışlardır.

Yazının devamını okumak için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar