GÜNDEM

Akit TV'de 'Ayasofya' diyaloğu: Hilafet geri gelmeli Merkezi de Ayasofya olabilir

Akit TV'de yayınlanan 'Pazar Manşeti' programında Ayasofya'nın ibadete açılması konuşulduğu sırada, hilafet açıklamaları yapıldı. Akit TV konuğu Musa Biçkioğlu, "Hilafet geri gelmeli" deyince sunucu Fatin Dağıstanlı da : "Merkezi de Ayasofya olabilir" dedi.

Akit TV'de 'Ayasofya' diyaloğu: Hilafet geri gelmeli Merkezi de Ayasofya olabilir

Akit TV'de program sunucusu Fatin Dağıstanlı, konuğu Musa Biçkioğlu'na "Bunun arkasından bir de hilafetin gelmesi gerekmez mi?" diye sordu. 

Dağıstanlı'ya yanıt veren Biçkioğlu, "Mutlaka gerekirdi. Mutlaka lazım" dedi. Araya giren Dağıstanlı, "Hilafetin merkezi de Ayasofya olabilir mesela" ifadelerini kullandı.

"Kaldırılması büyük bir yanlış"

Sözlerine devam eden Biçkioğlu, "Bunu gericilik diye okuyanlara söyleyelim, her nedense Vatikan'a ilericilik olarak bakarlar, İsrail'de devletin bir şekilde haham başlarının önderliğinde karar alması takdir edilir, iş hilafete gelince bedevileştirilir. Neden olmasın ki gecikmiş bir şey. Sadece mali, maddi, ekonomik menfaatlere bakılmış olsaydı dahi kaldırılması büyük bir yanlış" şeklinde konuştu. 

"Öyle bir hata kabul edilebilir değil"

Hilafet için "sihirli bir değnek" ifadesini kullanan Biçkioğlu, "Sadece mali ve siyasi getirisini hesap ettiğiniz zaman böyle bir hata kabul edilebilir değil" ifadelerini kullandı. 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar