GÜNDEM

Akit Abdurrahman Dilipak'ı neden istemedi? Ahmet Taşgetiren'in Ankara iddiası

30 yıldır Akit Gazetesi'nde yazan Abdurrahman Dilipak 1 Eylül 2022 itibariyle gazeteye veda etti. Dilipak ayrılığının sebebini üstü kapalı yazarken Ahmet Taşgetiren perde arkası için 'Ankara' iddiasında bulundu.

Akit Abdurrahman Dilipak'ı neden istemedi? Ahmet Taşgetiren'in Ankara iddiası

Akit gazetesinde 30 yıldır köşe yazarlığı yapan Abdurrahman Dilipak, Akit TV'deki programı "seyirciden sözlerinize tepki geliyor" diye yayından kaldırılınca Akit Gazetesi'ndeki yazılarına son verdi. Abdurrahman Dilipak, ayrılık kararını “Şimdi veda vaktidir” başlıklı köşe yazısında duyurdu. Abdurrahman Dilipak vedasında,  "Ayaktayım ve yürümeye devam ediyorum. Kulağı olanlara söyleyecek sözlerim var daha. Sözü olanlara verecek kulağım var" dedi. Peki Abdurrahman Dilipak 30 yıldır evi olan Akit'e neden veda etti, ya da etmek zorunda kaldı. Gazeteci yazar Ahmet Taşgetiren bugün köşesinde şunları yazdı:

-Abdurrahman Dilipak, yılların Akit Yazarı, İslami camianın önemli ismi gazetesi ve gazete bünyesinde çıkan Akit tv ile yollarını ayırmak zorunda kaldı. Yazılarındaki ve tv konuşmalarındaki eleştirel çizgi sebebiyle gazete yönetiminden uyarı geldi. Ankara rahatsızdı. Ve olan oldu. Azaltılıyorduk, bir kere daha azaltıldık.

Ne yapıyordu Dilipak “Bizde işler iyi gitmiyor” diyordu. “Biz bu değiliz” diyordu. “Konuşma, yazma” denildi. Ekranı, sütunu kapatıldı. İyi mi olacak bu Ankara için? Bu, iyi mi olacak Akit camiası için? İyi mi olacak bu, islâmî camia için? “İslâmî camia” mı dediniz? “Siyasi iktidardan başka bir şey kaldı mı ki?” gibi sesler duyuyorum. Var elbet. Bugünlerde konuşmak – yazmak zor olsa da, bir gün herkes konuşur elbet. Keşke o zaman “ba’de harabi Basra” durumu olmasa…

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar