GÜNDEM

Akın Atalay yaşıyormuş!..

Cumhuriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Akın Atalay, gazetesine yapılan operasyondan tam 8 gün sonra ilk açıklamasını yapabildi...

Akın Atalay yaşıyormuş!..

Cumhuriyet gazetesine 31 Ekim günü operasyon yapılmış, 15 yönetici ve yazarı hakkında gözaltı kararı çıkarılmıştı.

Hakkında gözaltı kararı olan isimlerden birisi de Cumhuriyet İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay olmuştu.

Akın Atalay'ın yurtdışında olduğunu bir gece önce Can Dündar'ın attığı twit ortaya çıkarmıştı...

İşte o 31 Ekim'den bu yana Akın Atalay'dan tek ses çıkmamıştı operasyonla ilgili...

Ne operasyonun içeriği, ne de 9 yazarının tutuklanmasıyla ilgili...

Normalde aktif bir sosyal medya kullanıcısı olan Akın Atalay'ın 31 Ekim'den sonra hiç twit atmaması da dikkat çekiciydi...

Yurtdışında olan, yakalanma korkusu yaşamayan Akın Atalay'ın bu suskunluğu kafaları karıştırmıştı...

Neyse ki Akın Atalay dün akşam saatlerinde yaklaşık 250 kişilik avukatın bulunduğu grupla bir mesaj paylaştı...

9 arkadaşı tutuklanırken bile günler boyu sessiz kalan Akın Atalay, zindanlerden kaçacak biri olmadığını söyledi ancak yaklaşık 8 gün niye sessiz kaldığını açıklayamadı.

"Zindanlardan korkacak ve kaçacak biri değilim" diyen Atalay, şöyle devam etti: "Bir an önce dönüp arkadaşlarımın yanında olmayı yeğlerim. Ancak bu süreçte ne yapmam gerektiğini, hangisinin daha doğru olacağını belirleyecek öncelikli ölçü, içerideki can dostlarımın yararı ve ardından gazetenin hayatiyetidir. Bu ikisinin gerektirmesi ya da daha yararına olması durumunda benim esaretimin, hapisliğimin sözü bile olmaz."

Cumhuriyet operasyonunun başladığı 31 Ekim Pazartesi günü bulunduğu Almanya'da, maaş ödemelerinin da aralarında bulunduğu gazetenin rutin işlerindeki imza yetkisini kullanmak için bir süre daha kaldığını belirten Atalay, daha sonra imza sorunun çözüldüğünü, ancak arkadaşlarından 'dönme' mesajı aldığı için dönmediğini savundu.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar