GÜNDEM

Akın Atalay döndü ve gözaltına alındı!..

Dün, "Türkiye'ye dönüyorum" açıklaması yapan Cumhuriyet gazetesi İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, bugün döndü ve gözaltına alındı.

Cumhuriyet Gazetesi soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan Akın Atalay, Almanya'dan döndü ve gözaltına alındı.

Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarlarına yönelik  soruşturma kapsamında yurtdışında olduğu tespit edilen ve hakkında yakalama kararı çıkarılan gazetenin icra kurulu başkanı Akın Atalay, tarifeli uçakla  geldiği Atatürk Havalimanında gözaltına alındı.

Almanya'nın  başkenti Berlin'den tarifeli uçakla Atatürk Havalimanına gelen Akın Atalay, körüğe yanaşan uçaktan polis ekipleri eşliğinde alındı.

Atalay, gözaltı  işlemleri için emniyete götürüldü.

AKIN ATALAY NE DEMİŞTİ?

Akın Atalay, dün yayınladığı açıklamada dönme gerekçelerini şu sözlerle sıralamıştı:

- Gazetemizin başını öne eğdirmemek, 

- Cumhuriyet gibi köklü bir geçmişe, onurlu duruşa ve haklı bir saygınlığa sahip bir gazetenin, başkan vekili ve İcra Kurulu Başkanı üzerinden "kaçaklık", "firar", "suçlu" gibi olumsuz iftiralara maruz kalmasına neden olmamak

- Türkiye'nin demokratik, laik bir cumhuriyet, insan haklarına dayalı sosyal bir hukuk devleti olması için yılmadan mücadele eden insanlarına ve ülkemin güzel geleceğine olan umudumu ve inancımı eylemli olarak da göstermek,

- Kaçma şüphesiyle tutuklanan dokuz arkadaşımızın aleyhinde olacak şekilde "bakın işte bazıları nasıl kaçtıysa, serbest kalırsa bunlar da kaçabilir" şeklinde bir mazereti kullanabilmelerini engellemektir." 

AKIN ATALAY'IN EŞİ ADALET DİNAMİT: AKIN BİR HUKUK İNSANI

Akın Atalay ile birlikte gelen eşi Adalet Dinamit'i, Can Dündar'ın eşi Dilek Dündar ile arkadaşları karşıladı.

Çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Adalet Dinamit, "Akın bir hukuk insanı. Kaçak bir zaman olmadı. Basında çıkan haberler yanlıştı. Biz birlikte Tarık Akan'ı anma törenine davetliydik. Orada duyduk arkadaşlarımıza baskın yapıldığı. Bu kişilere yönelik eylem ya da saldırı değil Cumhuriyet Gazetesi'ne kayyum atamak için yapılmış bir eylem olarak düşünüyoruz." diye konuştu.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar