GÜNDEM

Akif Beki'den RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'e Koronavirüs soruları!

Karar gazetesi yazarı Akif Beki, RTÜK tarafından dün yapılan uyarıları köşesine taşıdı ve başkan Ebubekir Şahin'e sorular sordu.

Akif Beki'den RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'e Koronavirüs soruları!

Koronavirüs gündeminden sonra ortaya atılan asılsız iddialar kamuoyunu yanıltıyor. Bunlarla mücadele etmek amacıyla dün RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, bazı uyarılarda bulundu. 

Konuyu köşesine taşıyan Karar yazarı Akif Beki ise Şahin'e bazı sorular yöneltti. 

İşte Beki'nin o yazısı:

Fakat asıl ilgilendiğim kısmı, RTÜK'ü neyin rahatsız ettiği. Başkan Şahin "Bilim dışı konuşmalar ve sahte belge paylaşımı" gibi dezenformasyonlardan şikayetçi. "Buna tahammül edemeyiz" diye ihtar çekiyor, son ikaz havasında. Sahte belge tanzimi zaten suç oysa. RTÜK'ün tasalanmasına gerek yok. En son Sağlık Bakanlığı yazışmasını taklit eden böyle bir belge yalanlandı. Sorumlusu da sahte belge düzenlemekle halkı korku ve paniğe sevk etmekten tutuklanır. Elbette göz açtırılmayacak ama doğrudan polisiye tedbirlere giriyor, savcıların görev alanı, RTÜK'lük bir durum yok. Onu geçiyorum.

Merak ettiğim şu... 'Biz hangi ecdadın ahfadıyız be, şanlı mazimizde yedi düvel küffarı tepelediğimiz gibi bu gavur virüsünü de haklarız evvel Allah, bize ne yapar bir uyuz imansız hınzır, her düşmanı püskürttüğümüz gibi bu salgın kuşatmasını da yararız, küresel efendileriyle birlikte söker atarız koronavirüs hançerini vatan topraklarından' tarzı naraları nasıl değerlendiriyor RTÜK? 'Büyük oyunu gördüm, asıl hedef Türkiye, amaç İslam'ın son ordusuna hükmeden ümmetin umudu iktidarımızı gözden düşürmek, el arttırıyorum, hepsi bir biz tek' şeklindeki ayran budalası sayıklamalar, bilimsel meydan okuma mı mesela? Uygun mu, uygunsuz mu görülüyor?

Bu bir... İkincisiyse; koronavirüsün yayılma hızıyla ilgili açıklanan resmi verilerin sorgulanması, tartışmaya açılması, mesela gerçek vaka sayısı ve ölen olup olmadığının gizlendiğinin iddia edilmesi, RTÜK muhtırası kapsamında mı? Art niyet ölçen bir cihaz henüz geliştirilemedi. Yukarıda örnek verdiğim hamasi narayla eleştirel yaklaşımdan hangisi niyetçe masum hangisi değil, çıplak gözle ayırt edemiyoruz. Koronavirüsle mücadele üzerinden, can telaşına düşmüş millete siyasi ve dini propaganda yapmaya kalkan fırsatçılardan geçilmediği ortada. İktidara güveni sarsmak ve yönetme biçimini kötülemek için şayia çıkaran, uyduruk spekülasyon yayan yeminli muhalifler de var... Halk sağlığı gibi bir konuda bile iktidarın eksiklerini örtbas etmeye, hatalarını göstertmemeye, tedbirlerde gecikilip gecikilmediğini konuşturtmamaya ayarlı kurşun askerler de...

Düşmana karşı vatan müdafaasında değiliz, iktidar muhalefet ayırmayan bir virüse karşı ölüm kalım mücadelesi veriyoruz. Bunu dahi kullanarak milleti hainler ve vatanseverler diye bölme sersemliklerine ara vermeyenler de az değil. Ama bunların, kendini göstermekten başka gayesi olmadığı biline biline uzman sıfatıyla ekrana çıkartılan şovmenlerin reyting atışmaları kadar gerçek 'beka' mücadelemize zarar verdiğini sanmıyorum. RTÜK ekranları temizletmeye illa bir yerden başlayacaksa, halkın kafasını bilim maskeli safsatalarla karıştıran bu artistlerden ve onlara çanak tutan ucuz reytingci kanallardan başlasın bari.

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar