GÜNCEL

Akif Beki'den İsmet Özel'in Kürt çıkışına tepki: Gülünç ve deli saçması!

Şair İsmet Özel'in son dönemlerde sosyal medyada hızla yayılan Kürt ve Kürtçe çıkışı bir hayli tepki topladı. Özel, tüm Kürt aşiretlerini ABD ajanı olmakla suçladığı konuşmasında TRT Şeş'i de topa tutmuştu. Karar yazarı Akif Beki ise İsmet Özel'in bu çıkışına net tepki koydu.

Akif Beki'den İsmet Özel'in Kürt çıkışına tepki: Gülünç ve deli saçması!

Karar gazetesi yazarı Akif Beki, son dönemlerde sosyal medyanın gündemine oturan İsmet Özel'in Kürtler ve Kürtçe ile ilgili sözlerine verdi veriştirdi. 

Özel'in 'Kürt aşiretleri Amerikan ajanlarına teslim, Kürtlerde millet bilinci yok, Kürtçe de Kürt sorunu da yok, hepsi Amerikan icadı, TRT Şeş eciş bücüş bir kanal, daha şeş beş Kürtce TV yayını yapmayı beceremezken bir de anadilde eğitim istiyorlar, nasıl yapacaklar’ sözlerine tepki gösteren Beki, bu sözlere deli saçması dedi. 

Beki ayrıca eski bir yazısından alıntı ile Hilmi Yavuz ve Üzeyir İlbak gibi şairlerin İsmet Özel hakkında söylediklerini aktardı.

İşte Akif Beki'nin İsmet Özel'e tepkisi:

‘Kürt aşiretleri Amerikan ajanlarına teslim, Kürtlerde millet bilinci yok, Kürtçe de Kürt sorunu da yok, hepsi Amerikan icadı, TRT Şeş eciş bücüş bir kanal, daha şeş beş Kürtce TV yayını yapmayı beceremezken bir de anadilde eğitim istiyorlar, nasıl yapacaklar’ diye ileri geri atıp tuttuğu bir videosu dolaşıyor, son günlerde epey alaka gördü.

Şairin bu ucube şovenlikleri, kimi sevenlerini de hayal kırıklığına uğratmış görünüyor.

Zaten sevmeyenlerse hayret avcılığına, ilgi arsızlığına veriyorlar. Dikkat çekmek için böyle provokatif konuştuğunu, tuhaf tuhaf esip savurmasının altında gündeme gelme çabası yattığını varsayıyorlar.

Ne yalan söyleyeyim, ben şiirini hayranlık derecesinde sever, ayrı bir yere koyarım.

Ama Türklük, Kürtlük, Alevilik ve Müslümanlık bağlarıyla ilgili tezlerini aynı derecede gülünç ve deli saçması bulmama mani değil.

Ucubeler sirkinde seyrana çıkardığı inciler arasında ne garabetler yok ki...Kürtler asimilasyonla Türk, Aleviler de Sünni yapılmazsa Türkiye’nin haritadan silineceği gibi iddialara dahi rastlarsınız.

Yani aslında yeni değil bu kıymetli (!) görüşleri...

Yine de çelişkilerini ortaya serip zevzeklik demeden çürütme gayretine girenler oluyor.

‘Üniversitelerde Kürtçe okutuluyor bile, Kürt edebiyatı bölümleri açılalı çok oldu. TRT Şeş’e senin verginden pay kesilmesine itiraz ediyorsun ama Kürtlerden de TRT Arapçaya pay kesiliyor, Alevilerden Diyanet’e, ona ne diyorsun’ gibi şeyler...

Oysa cevap yetiştirme zahmeti bile abes. Ciddiye almaya değmeyecek türden ‘kendince’ ezber bozma eksantriklikleri bunlar ve zırva tevil götürmez.

2 Mart 2013’te “Kur’an, hadis ve İsmet” başlığıyla Radikal’de yazmıştım.

Buyurun, tekrar okunası bir kesit size:

Yazının tamamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar