GÜNDEM

Akif Beki'den İbrahim Karagül'e gönderme

Karar yazarı Akif Beki, bugünkü köşesinde İstanbul Sözleşmesi tartışmasının hem destekleyenler hem karşı çıkanlar açısından "Hedef Erdoğan ve ailesi" zemininde çekildiğini söyledi. Beki, "Mahallede “Cumhurbaşkanı’na yan mı baktın” kavgası" yaşanıyor ifadesini kullandı.

Akif Beki'den İbrahim Karagül'e gönderme

Karar gazetesi yazarı Akif Beki, bugünkü köşesinde "Mahallede “Cumhurbaşkanı’na yan mı baktın” kavgası" başlıklı bir yazı kaleme aldı. Beki, Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül'ü Abdurrahman Dilipak ve Yusuf Kaplan'a yönelik sözleri nedeniyle eleştirerek "Daha dün 'hilafet çağrısı' yapan onun grubunun dergisi değildi sanırsınız... Erdoğan'ın da hilafet tartışması açanların basiretsizliği ve kötü niyetinden rahatsız olduğu bildirilmişti. Fakat bu hiç üstüne alınmıyor" dedi:

Yeni Şafak'ın yayın yönetmenine bakın siz. Dilipak'ın içinde olduğu tartışmalardan hayır gelmeyeceğini söylüyor. Kendi yazarı Yusuf Kaplan'ı kastederek, İstanbul Sözleşmesi üstünden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tehdit etmekle suçluyor. İkisi, utanç verici bir seviyesizlikle Erdoğan'ın tarihi başarılarını gölgeliyor, toplumu iktidara karşı kışkırtıyormuş. Diyor ki "Ayasofya’yı açarak küresel çıkış yapıldı. Tarih değiştiren dev adımlar atılıyor. Hemen sabotaj, zihin karartma! Erdoğan hedef alınıyor, neden? Kimin intikamı bu?" Daha dün 'hilafet çağrısı' yapan onun grubunun dergisi değildi sanırsınız... Cumhurbaskanı Erdoğan'ın da hilafet tartışması açanların basiretsizliği ve kötü niyetinden rahatsız olduğu bildirilmişti. Fakat bu sipsipullah, hiç üstüne alınmıyor iyi mi!..

İstanbul Sözleşmesi'ni destekleseniz bir dert, karşı çıksanız ayrı dert. Destekliyorsunuz..."Hedef Erdoğan ve ailesi" diyor birileri. Örnek, KADEM'in başına gelenler. Karşı çıkıyorsunuz; 'tepki var, iptal etmezse iktidar zarar görür' diye uyarıyorsunuz..."Sen Erdoğan'a bir şey mi demek istiyorsun, tehdit mi etmeye kalkıyorsun, densiz" diyenler tepende bitiyor. Örnek, Yusuf Kaplan'ın yediği ayar... Sipsipullah galiba bu kez haklı, gelinen nokta gerçekten utanç verici.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar