MEDYA KÖŞESİ

Akif Beki'den Ertuğrul Özkök'e gönderme: Özköşk'ün Külliye'ye dönüşü

Karar gazetesi yazarı Akif Beki, Abdullah Gül döneminden bu yana resepsiyonlara çağrılmayan Ertuğrul Özkök'ün 29 Ekim resepsiyonuna çağrılmasını değerlendirdi. Beki, "Özköşk" ifadesini kullanarak göndermede bulundu.

Akif Beki'den Ertuğrul Özkök'e gönderme: Özköşk'ün Külliye'ye dönüşü

Bu sene yapılan 20 Ekim resepsiyonunda birçok muhalif isim de yerini aldı. Sözcü, Aydınlık ve FOX TV'den birçok isim Külliye'deki davete icabet ettiler. 

Uzun yıllardır resepsiyonlara çağrılmayan Ertuğrul Özkök gibi isimler de yerini aldı. 

Karar yazarı Akif Beki de Ertuğrul Özkök'ün yeniden resepsiyonlara davet edilmesine ilişkin kaleme aldığı yazısında "Özköşk'ün Külliye'ye dönüşü" başlığını kullanarak göndermede bulundu. 

İşte Beki'nin o yazısı:

Beştepe'deki 29 Ekim resepsiyonundan son 10 küsur yılın en renkli izlenimlerini okumaya hazır mısınız?

Bugün Hürriyet'teki köşesinde magazin tefrikasına başlamıştır bile. Ertuğrul Özkök aff-ı şahaneye uğradı, Gül devrinden kalma yasağı kalktı, sürgünden Cumhurbaşkanlığı davetlerine geri döndü.

Resepsiyondan şu fotoğrafa bakın; bir yanına Sözcü'nün yayın yönetmeni Metin Yılmaz, diğerine Fox'un haber müdürü Doğan Şentürk'ü alıp nasıl da kurulmuş ortalarında.

Sevindiriklik değil hayır, ayakta kalma gösterisi. Koltukları kabarmaz mı, 'kıskananlar çatlasın' pozları kesmek hakkı, çok görmeyin.

Tam bir win-win durumu, iki tarafın da kazandığı hal. Hem, en kötü barış bile en iyi kavgadan bin kat evla değil miydi?

Ayrıca Külliye'nin kapıları bu hızla açılır, Cumhurbaşkanlığı davetlerinin yelpazesi bu süratle genişlerse çok değil seneye benle Çölaşan'a da gelebilir sıra.

Bu, sadece sitcom gazeteciliğinin uzun yıllardan sonra devlet resepsiyonlarına geri dönüş fotoğrafı değil. Aynı zamanda köşkten külliyeye tarihi dönüşümün de tamamlanışını simgeliyor.

Çankaya Köşkü'nün sakiniyken rahmetli Özal'a yakın diye Özkök'ün adı Özköşk'e çıkarılmıştı. Gocunmak, alınmak ne kelime! Kendisiyle hep barışıktı. Bu yakıştırmayı, alter egosu gibi üstünde taşımaya hala bayılır Özkök.

Size mi ne? Söyleyeyim...

Yerli ve milli mönüde ne kokteyller vardı; ejder meyveli nevzuhur içeceklerden ecdat meşrubatı Osmanlı saray şerbetlerine avdet edildi mi, edilmedi mi? İkram tatlarını artık ilk elden yazacak bir çeşniciniz var içeride.

Davetlilerin kılık kıyafet analizleriyle gardırop sembolizmi üzerinden devrin değişen makbul tipolojisini yorumlamalar, davet borsasında inenler çıkanlara dair son havadis ve zamanın ruhunda esen moda rüzgarları...Ne isterseniz, 32 kısım tekmili birden haber uçuracak size. Az mı?

Üstelik, cin tutana bir muska yeter hesabı...Eğer tazıya yazılmamışsa o muska, Özkök'e çıkan aftan Emin Çölaşan'a niye çıkmasın? Üç vakte kadar davetiye beklese, gözü yollarda umuda kapılsa yeridir.

Davetlerin gediklisi olup da 'İyi ama Sözcü niye içeride değil, nereleri FETÖ'cü, benziyorlar mı hiç, asıl yanlışlık FOX'ta değil FOX'u alternatif arayanların toplanma adresine çeviren medya tekelleşmesinde, tek tabanca bırakmakta' gibilerinden  homurdananlar dışlanırken...Dışarıdakilerden  Sözcü, FOX yöneticileri, Özkök'le birlikte içeri alınıyor.

Fakat bu hızla kapılar, eskisi gibi ayrımsız her mecradan temsilciye tekrar açılırsa şaşırmayın.

Özkök'le ona Özköşk gibi lakaplar takarak şöhret bulan Çölaşan'ın birlikte huzura buyur edildiğini düşünsenize! Pek eğlenceli geçmez mi?

Yazının tamamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar