GÜNDEM

Akif Beki: Fransa ürünlerini boykot etmek kimin zararına?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri üzerine başlayan Fransız ürünlerini boykota Karar gazetesi yazarı Akif Beki'den farklı bir yaklaşım geldi. Beki, Fransa'nın değil bizim boykotu başlattığımızı bunun zararını yine bizim göreceğimizi belirtti.

Akif Beki: Fransa ürünlerini boykot etmek kimin zararına?

Fransa ile Türkiye arasında varolan çekişme yerini boykota bıraktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sert sözleri sonrası Fransa'ya ait ürünlere boykot kampanyası başlatıldı.

Önce Fransa'nın boykotu başlattığı haberinin aslının olmadığını söyleyen Karar gazetesi yazarı Akif Beki ise boykota karşı çıktı. Beki'ye göre boykotun zararını yine Türkiye çekecek.

İşte o yazı:

Geçen yıl biz Fransa’ya 7 milyar 900 milyon dolarlık mal satmış, 6 milyar 700 milyon dolarlık da almışız. Fransa’ya ihracatımız, ithalatımızdan 1 milyar 200 milyon dolar fazla.

Rakamlar TÜİK’ten... Bu durumda, ticareti keserek kimi cezalandırmış oluruz? Alın size 10 puanlık havuz sorusu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, kim Fransa’nın bize boykot savaşı açtığını söylediyse...Şu misilleme çağrısıyla karşılık verdi: “Nasıl ki Fransa ‘Türk markalı mal satın almayın’ diyorsa ben de şimdi buradan milletime sesleniyorum. Sakın Fransız markalara asla iltifat etmeyin, bunları sakın almayın...”

Oysa Fransa Ticaret Bakanı, bu çağrıdan sonra bile Türkiye’ye boykot misillemesinde bulunmayacaklarını açıkladı. Meğer boykotu başlatan bizmişiz, misillemede bulunan değil. Tersiymiş gibi sunuldu.

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar