GÜNDEM

Akif Beki, Erdoğan'ın "medya" eleştirisini değerlendirdi: Tek suçlu iktidar medyası mı?

Karar yazarı Akif Beki, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın medyaya yönelik eleştirisini bugünkü köşesine taşıdı.

Akif Beki, Erdoğan'ın "medya" eleştirisini değerlendirdi: Tek suçlu iktidar medyası mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Ekim günü İbn Haldun Üniversitesi Külliyesi açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Genç bir nüfusa sahibiz ama medeniyet tasavvurumuzu layıkıyla hayata geçiremiyoruz. Medyamız en modern alt yapıya sahip ama bizim sesimizi ve nefesimizi yansıtmıyor. İlimde, sanatta, kültürde benzer sıkıntılarla karşı karşıyayız. Dünyaya kendimizi anlatamıyoruz. Bunun için de fikri iktidarımızı da hâlâ tesis edemediğimiz kanaatindeyiz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı'nın "medya" konusundaki eleştirisi dün gazeteci Cüneyt Özdemir tarafındna gündeme getirilmişti. Bugün de Karar gazetesi yazarı Akif Beki, konuyu bugünkü köşesinde değerlendirerek "320 milyar metreküp doğalgaz keşfi, az mı? Üstüne Cumhurbaşkanı, 85 milyar metreküp ilave rezerv müjdeledi... Fakat iktidarın umduğu tesiri uyandırmıyor. Bundan sadece medyayı sorumlu tutmak yerine, aşırı dozda abartmaya dayalı başarı propagandasının sökmediğini görmek gerekmez mi?" diye sordu:

"İNANDIRICILIĞI KENDİ ELİNİZDE KIRIYORSUNUZ"

Rüzgarı 800 milyar metreküpten estirmeye başlayıp 405 milyar metreküple bitirirseniz olacağı bu. Beklentinin altında kalmaz mısınız! Türkiye’nin en iyi ihtimalle, hepsi çıkarılsa bile 8-10 yıllık doğalgaz ihtiyacını karşılayacak. Sevindirici, süper haber. Ancak olduğundan farklı, çağ açıp çağ kapatacak, cari açık fazlası verdirecek, Türkiye’ye lig atlatacak, petrol açığını da bitirecek, trilyon metreküpten el açan ülkeleri yaya bırakacak, dünyayı altüst edecek bir keşif diye sunarsanız...Etkisini, inandırıcılığını kendi elinizle kırmış, bire bin katar gibi sulandırmış olmaz mısınız?

4 ay öncesine dek salgından kazançlı çıkacağımız, geçen yıl binde 9 büyümüşken bu yıl yüzde 5 büyüme hedefini tutturacağımız coşkusu pompalıyorsunuz... 4 ay sonra bu kez, geçen yılın bu yıla 3 kat fark atacağını, aslında yılı binde 3’le kapatacağımızı, yine de ekonomimizin şahlanıp zirveye uçtuğunu, dünya küçülürken hamdolsun büyümeye, kıskandırmaya, parmak ısırtmaya devam ettiğimizi anlatıyorsunuz. Hayal kırıklığına uğratmaz mı?

Salgına rağmen binde 3 büyümemin pek de kötü olmadığını, uçmadan kaçmadan telkin etseydiniz...Ayakları yere basmaya, yorgana göre uzatmaya milleti çağırsaydınız...Gerçekçi bir ümit vaat etseydiniz...”Hazırlığı kışa göre yapalım da bahar çıkarsa bahtımıza düğün bayram” deseydiniz...

Binde 3’ü sineye çektirir; enflasyona, zamlara, işsizliğe, yokluğa, paranın erimesine sabrettirebilirdiniz belki. 405 milyar metreküp doğalgaz keşfi de sevinçten havalara uçurabilirdi.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar