GÜNDEM

Akaryakıta Gelecek Zammın Sebebi Başka! Benzin ve Motorin Fiyatları Bu Yüzden Artacak!

Akaryakıtta yeni bir zam dalgası yaşanabilir. Benzin ve motorin fiyatlarının daha da artması bekleniyor. Özellikle de akaryakıtta son dakika gelişmeleri ortaya çıktı. Güncel olarak benzin, motorin ve LPG'ye kaç TL zam gelecek? Akaryakıtın neden zamlanacağı öğrenildi.

Akaryakıta Gelecek Zammın Sebebi Başka! Benzin ve Motorin Fiyatları Bu Yüzden Artacak!

Akaryakıt, son zamanlarda ciddi oranda zamlandı. Özellikle de birkaç senelik süreç göz önünde bulundurulduğunda fiyatlar bir türlü durulmak bilmedi. Şimdi ise benzin ve motorine yüksek miktarda zam gelebileceği yönünde ifadelerde bulunuluyor. Ekonomistlerden gelen açıklamaların tek bir ortak nedeni var. Peki akaryakıt neden zamlanacak?

Benzin ve Motorine Zam Yolda!

Benzin, motorin ve LPG fiyatlarında ÖTV artışı bekleniyor. Daha fazla ÖTV alınacağından ötürü akaryakıt fiyatlarındaki zam pompaya yansıtılacak. Üstelik bu zammın temel nedeni ise Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem ve ekonomik sonuçları olarka özetlendi. Bazı ekonomistler, bu doğrultuda zammın akaryakıta yansıyacağını ifade ediyor. Araç sahipleri şimdiden depoları fullemeye başladı.

Güncel Akaryakıt Fiyatları 20 Şubat 2023

İstanbul'da bir litre benzinin fiyatı 20,89 TL iken, bir litre motorinin fiyatı ise 21,23 TL olarak açıklandı. LPG ise litresi 10,75 TL'den satışa sunuluyor.
Ankara'da benzinin litre fiyatı 21,24 TL, motorinin litre fiyatı 21,63 TL ve LPG'nin litre fiyatı ise 11,37 TL olarak açıklandı.
İzmir'de benzinin litre fiyatı 21,16 TL, motorinin litre fiyatı 21,66 TL ve LPG'nin litre fiyatı 11,04 TL olarak açıklandı. Bu gelişmelerle birlikte akaryakıta gelecek ÖTV zammı sonrasında fiyatların daha da artacağı ifade ediliyor.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar