GÜNDEM

AK Parti'li kadınlardan Dilipak'a 81 İlde suç duyurusu

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, Yeni Akit Gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak'ın, İstanbul Sözleşmesi ile ilgili açıklama yaparken AK Parti'li kadınlara yönelik kullandığı çirkin ifadelerden dolayı 81 ilde suç duyurusunda bulunulacağını ifade etti.

AK Parti'li kadınlardan Dilipak'a 81 İlde suç duyurusu

Yeni Akit Gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak'ın, İstanbul Sözleşmesi ile ilgili açıklamaları sırasında AK Parti'li kadınlara yönelik kullandığı ifadeler tepki almıştı.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam da konu ile ilgili AA Muhabirine yaptığı açıklamada AK Parti'li kadınların hukukunu korumanın boyunlarının borcu olduğununun altını çizdi.

Çam, yaptığı açıklamada Dilipak'a seslenerek "Bu saldırganlığınız, ahlaksız sözleriniz ve iftiraya varan yakıştırmalarınızla kendinizi küçültmeyin. Edebe mugayir yazarak kaybettiğiniz itibarı, yazdığınız bu üsluptaki yazılarınızla kamuoyunun dikkatini çekseniz bile geri kazanamazsınız." şeklinde konuştu.

Dilipak'ın AK Parti'li kadınlara dönük hakaret ve çirkin yakıştırmalarını ivedilikle yargıya taşıyacaklarına belirten Çam, "AK Parti Kadın Kolları olarak, bu tür seviyesiz sözler, iftira ve hakaretlerin cezasız kalmaması için gerekli tüm hukuki girişimlerde bulunacağımızı ve yargısal süreçlerin takipçisi olacağımızı da herkesin bilmesini isterim. Başta genel merkez olmak üzere 81 il kadın kolu başkanımız suç duyurusunda bulunacak." ifadelerine yer verdi.

"Kadın kimliğiyle, dik duruşuyla siyaset yapar"

Çam, Türkiye'de 81 ilde, 922 ilçede, 100 bini aşan yerel yönetici ve 5 milyona ulaşan üyeyle AK Parti'li kadınların, liderinin siyasetini örnek aldığını, partinin kararlarını ülkenin dört bir köşesinde titizlikle uyguladığını, AK Parti'li kadınların ailesini her daim öncelediğini, ihmal etmediğini, eş, anne, evlad olma bilinci ve değerlerine sahip çıktığını da sözlerine ekleyerek  "Erkekleşerek değil, kadın kimliğiyle, dik duruşuyla siyaset yapar. Samimiyeti, mütevazılığı ve çalışkanlığıyla itham ettiğiniz 'papatya' asla olamaz. AK Parti kadın hareketi bir feminist hareket değildir. Hak yolunda, mazlumun yanında, zalimin karşısında, yalnızca ahlakın ve adaletin savunucusudur. Kulluk ve insanlık bilinciyle il il, ilçe ilçe, mahalle mahalle sokak sokak milletiyle, halkıyla hemhal olan bir harekettir." diye konuştu.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar