GÜNDEM

AK Parti tarihinde bir ilk yaşanacak! Karar verildi gitmiyorlar

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, CHP'nin mart ayında yapacağı kurultay için Ak Parti'ye davetiye gönderdiğini ve Erdoğan'ın CHP kurultayına gidilip gidilmemesi konusunu tartışmaya açtığını söyledi. Selvi verilen kararı okuyucuları ile paylaştı.

AK Parti tarihinde bir ilk yaşanacak! Karar verildi gitmiyorlar

CHP mart ayında yapacağı kurultay için AK Parti'ye davetiye gönderdi. Her sene bu kurultaya katılan Ak Parti bu kez tam tersini yapacak. Hürriyet yazarı Selvi, Ak Parti'nin kurulduğu günden bu yana ilk kez CHP kurultayına heyet göndermeme kararı aldığını söyledi.Selvi, "Tabii ileride iki parti arasındaki ilişkileri yumuşatacak bir gelişme yaşanırsa onu bilemem..." diye de ekledi.

AK PARTİ, CHP KURULTAYINA GİTMEYECEK

Erdoğan’ın CHP Lideri’nin üslubundan duyduğu rahatsızlık, CHP kurultayıyla ilgili bir değerlendirmesine yansıyor. CHP 28-29 Mart tarihlerinde yapılacak kurultay için AK Parti’ye davetiye göndermiş. AK Parti, daha önceki CHP kurultaylarına katılmıştı. Erdoğan bu kez CHP kurultayına gidilip gidilmemesi konusunu tartışmaya açıyor. Haliyle gidilmesini savunanlar olduğu gibi gidilmesine karşı çıkanlar da oluyor. Hatta “Kurultayda Kılıçdaroğlu bize FETÖ’nün siyasi ayağıyla ilgili suçlama yöneltirse ne yapalım” konusu dahi tartışmaya açılıyor. Eğer bu tür bir suçlama yöneltilirse heyet olarak kurultayın terk edilmesi konuşuluyor. Erdoğan kurmaylarının değerlendirmesini aldıktan sonra “İnsanın ağrına gidiyor” diyor. Bunun üzerine CHP kurultayına gidilmemesi kararı alınıyor.

Kılıçdaroğlu’nun hakaretleri karşısında tazminat davaları açan Erdoğan, bir adım daha atıyor. Böylece AK Parti kurulduğu günden bu yana ilk kez CHP kurultayına heyet göndermeme kararı alıyor. Tabii ileride iki parti arasındaki ilişkileri yumuşatacak bir gelişme yaşanırsa onu bilemem...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar