GÜNDEM

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Açıkladı: Doğalgaz Yardımı Devam Edecek!

İhtiyaç sahiplerine yönelik Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan yardımlar kapsamında doğalgaz desteği dikkat çekiyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Açıkladı: Doğalgaz Yardımı Devam Edecek!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan kamuoyu bilgilendirme açıklamasında önemli ifadeler kullanıldı. Bakanlık sosyal yardımları kapsamında elektrik fatura desteğinden yaşlılık aylığına, engelli maaşından doğalgaz yardımına kadar pek çok maddi destek verildiği belirtildi. Toplamda 40’ın üzerinde sosyal yardım programı yürütülürken, bu yardımların kapsamı genişletildi.

İhtiyaç sahiplerine yönelik Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan yardımlar kapsamında doğalgaz desteği dikkat çekiyor. Özellikle kadın, çocuk, engelli ve yaşlı gibi toplumun dezavantajlı gruplarının mağduriyet yaşamaması için bakanlık bünyesinde önemli yardımlar yapılıyor. Düzenli sosyal yardım programlarından yararlanabilmek için yüzde 78’i çalışmayacak durumdaki engelli, yaşlı, çocuk gibi kişilere maddi destek sunuluyor.

Salgının ülke çapında olumsuz etkilerinin görülmesiyle birlikte sosyal destek yardımları daha büyük önem taşımaya başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan yapılan resmi açıklamada, 2023 yılı boyunca tüm sosyal yardımlardan faydalanan hane sayısı 6 milyona ulaştı. Söz konusu hanelerin tamamı sürekli ihtiyaç sahibi olmasa da pandemi yüzünden dönemsel ihtiyaç sahipleri arasında yerini aldı.

2022 yılının son verilerinden hareketle kasım ayının sonunda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 64.6 milyar TL sosyal yardım ödemesi yaptığı açıklandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlı Derya Yanık tarafından yapılan açıklamada “2002-2023 yıllarını kapsayan dönemde tüm kamu kaynakları ile yapılan toplam sosyal yardım harcaması 408 Milyar TL'dir.” ifadeleri yer aldı.

Başvurular E-Devlet Üzerinden

Yardıma muhtaç olan vatandaşlar tarafından araştırılan sosyal yardım başvuruları iki farklı yerden yapılabiliyor. Sosyal yardım programları yerel kesimde her il ve ilçede kurulu bulunan 1003 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfı aracılığıyla tamamlanıyor. 2023 yılında pandemi sebebiyle çevrimiçi sosyal yardım başvurusu dönemine geçildi. Bu kapsamda vatandaşlar sosyal yardım başvurularını e-devlet üzerinden çevrimiçi olarak yapabiliyor.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar