GÜNDEM

Aile Destek Ödemeleri son dakika gelişmesi! Mart ayında sürprizler var

Aile desteği için yapılan ödemelerin ayrıntıları fazlasıyla merak ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ödeme yükümlülüklerine ilişkin açıklama yaptı.

Aile Destek Ödemeleri son dakika gelişmesi! Mart ayında sürprizler var

Peki, Mart ayı aile yardımları ödendi mi, ödendiyse ne kadar? On günlük araştırma kapsamında ele alınan konulardan biri de aile destek ödemeleridir. Bakan Yanık, 8 Mart'ta Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Sosyal hizmetler ve sosyal yardım politikalarımızın merkezinde aileler yer almaya devam ediyor. Türkiye'de Aile Yardım Programı için Mart ayı ödemeleri yapılmaya başlandı. Bu proje kapsamında her alıcının hesabına ödeme yapacağız” dedi.

Aile Destek Ödemeleri Ne Kadar Olacak?

Aile destek programı ödemeleri minimum 850 TL ila maksimum 1250 TL arasında değişmektedir. Buna göre;

• 450 TL altı olanlar 1.250 TL,
• 450 TL üzeri fakat 911,15 TL altı olanlar 1.100 TL,
• 911,15 TL üzeri fakat 1372,30 TL altı olanlar 950 TL,
• 1372,30 TL üzeri fakat 2.835,60 TL altı olanlar ise 850 TL alıyor.

PTT Ev Hanımlarına Ödeme Yapacağını Açıkladı

E-devlet ve kaymakamlıklar üzerinden yardım başvurusunda bulunan ev hanımlarına maaş gibi her ay ödeme yapılacak. Devlet, ev hanımlarına yardımcı olmak için çaba göstermeye devam ediyor. Devlet destekli olarak PTT üzerinden maaş çekerek 1.100 TL alabileceksiniz. Ev hanımları 1.100 TL'yi karşılıksız almaları ile birlikte yeni başlayan bu destekten pek çoğu faydalanıyor.

Kaymakamlıklar veya e-devlet üzerinden başvurusu yapılan ev hanımlarına 1.100 TL'lik yardımın detayları sorgulanıyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlara birçok yardımda bulunan devlet, ev hanımlarına da yardım sağlıyor. SSK bağlantısı olmayan ev hanımına, çocuklarına baktığı ve çalışacak gücü olmadığı için devlet bin 100 TL destek veriyor. Eğer şartları taşıdığınıza inanıyorsanız 1.100 TL ev hanımı desteği için hemen E-Devlet başvurunuzu yapabilirsiniz. Asgari ücret artışı dikkatleri yardım ücretlerine çevirdi. Her yıl asgari ücret oranında artan yardımlara ilişkin en güncel planlama oluşturularak artış oranları ortaya kondu. Bu yardımların başında da yine kadınlara verilen yardımlar gelmektedir. Ev hanımlarına verilen aylık nakit yardım ise 1.100 TL.

Ev Hanımlarına Yardım Başvuru Şartları Nelerdir?

• Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması.
• Sosyal güvenliğinin olmaması.
• En az bir çocuğa sahip olmak.
• Kadın olmak.
• Başvuranın işsiz olması.
• Başvuranın gelirinin olmaması.

Başvurular Nasıl Yapılıyor?

Başvurular E-Devlet veya SYD Vakıfları üzerinden yapılırken ev hanımlarına her ay yapılan yardımlar PTT üzerinden ödeniyor. E-devlet hesabınızın şifresi ve T.C. Kimlik numaranız ile giriş yaptıktan sonra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı destek sayfasına giderek başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

Kaymakamlıklar veya E-Devlet üzerinden başvurunuzu yaptıktan sonra uygun olup olmadığınızı hızlı bir şekilde öğrenebilirsiniz. Yetkililer, verdiğiniz telefondan sizinle iletişime geçerek, uygun olup olmadığınızı en kısa sürede size bildireceklerdir.

Yardımlar Her Ay Maaş Gibi Ödenecek

Ev hanımlarına yardım olarak verilen aylık 1.100 TL maaş ödenecek. Sigortanız yoksa, işsizseniz ve en az bir çocuğunuz varsa 1.100 TL'lik E-Devlet yardımını kolayca alabilirsiniz.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Aile ve Sosyal İşler Bakanlığı'na yapılan mali yardım başvuruları internet üzerinden yapılmaktadır. Kaymakamlık binalarında bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na uğramadan da online başvuru yapabilirsiniz. Kurum Ödeme Sorgulama ekranına ulaşmak için detaylı araştırma yapabilirsiniz. Sosyal yardım başvurusunda bulunan bireyler, yardımlarının yapılıp yapılmadığını TC kimlik numaraları ile PTT yardım parası sorgulama ekranından veya E-Devlet üzerinden kontrol edebilirler.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar