GÜNDEM

Aile Bakanlığı İnanılmaz Bir Duyuru Yaptı! Müjdeli Haber Geldi

Aile Bakanlığı'nın aileleri memnun edecek bir açıklama yaptı.

Aile Bakanlığı İnanılmaz Bir Duyuru Yaptı!  Müjdeli Haber Geldi

Vatandaşlar için Aile Bakanlığı tarafından ödeme alabilmektedir. Aile Bakanlığı hala vatandaşlara ödeme yapıyor. Aileler Bakanlığı, yeni ödemenin detayları hakkında bir duyuru yayınladı. İşte Aile Bakanlığı'nın yaptığı açıklamayla ilgili detaylar...

İhtiyaç Sahibi Ailelere Ödeme Yapılacak

İhtiyaç sahibi ailelere 3.300 TL ödeme verilmektedir. Yardım istekleri yetkilendirilecek. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi hanelere yönelik yeni bir yardım paketi açıklandı. Kişinin bu yardımı alabilmesi için sadece hane başvurusu yapması yeterlidir. Çocuk ödemesinin ayrıntıları da aynı şekilde açıktır. İlkokul, ortaokul, lise ve üniversitedeki öğrencilerin tümü ödeme alacaktır. Devlet yardımının azami miktarı ise 5.000 TL olarak karşımıza çıkıyor.

Adaylar, TC kimlik numaraları ve şifreleri ile E-Devlet sistemi üzerinden başvuru yapabilecekler. Yardım yürürlüğe girdiğinde başvurular anında kapatılır. Öğrencilere sağlanan bu destek için il veya ilçenizdeki en yakın sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına başvurularınızı doğrudan yapabilirsiniz. Bir başvurunun işleme alınması ortalama 10 gün sürmektedir.

Tek Bir Başvuru ile 2.750 TL Nakit Yardım Alabilirsiniz

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, hanelerin doğal gaz, elektrik ve su faturalarının ödemelerini hala daha yapmaktadır. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları veya e-devlet üzerinden başvuru yapanlar, faturaya destek için 2.750 TL'ye kadar ödeme yapılacak. Bu, fatura yardımı için başvurabileceğiniz süre ise kısıtlı. Faturalar, yüksek enflasyon oranı nedeniyle 2023 yılında fazlasıyla konuşuluyor. Ekonomik krizle bile zaten pandemi sürecinden beri alım gücü düşen vatandaşlar ödemeyi yapamaz hale geldi.

2023 yılında, güvenilir gelir kaynaklarına sahip olmayan ailelere sosyal destek için oldukça büyük bir bütçe ayrıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın yönlendirmesiyle sosyal yardımları etkileyen en yaygın sorunlardan biri de fatura desteği oldu. Bir hanenin aylık fatura tutarı 1000 TL'yi geçiyorsa, sosyal yardım almaya hak kazanıyorsa fatura desteği veriliyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları veya E-Devlet hizmetlerinden yararlanmak için başvuran vatandaşların ödemeleri, beyan ettikleri banka hesaplarına veya PTT'ye havale yoluyla yapılır.

Sosyal Yardım Kimlere Ödenir?

Haneler, gelirleri asgari ücretin 3/1'inden az veya Mart 2023 itibariyle her 2.835 TL 60 kuruştan az olan sosyal güvencesi olmayan vatandaşlar için mali yardım alabilir. Aşağıdaki kişiler, sosyal yardım için potansiyel başvuru sahipleri olarak karşımıza çıkıyor. Bunlar:

• Sosyal güvencesiz
• Finansal sıkıntı çeken
• Kirada yaşayan
• Hanede okuyan çocuğun olması
• Yaşlı ve engelli olanlar
• Düzenli devlet sosyal yardım alıcıları

Değerlendirme sonucunda uygun bulunanlar ayda 800 TL ile 1250 TL alıyor. Yetkililer incelemenin ardından ne kadar yardım sağlanacağına karar verecek.

Fatura Desteği Başvurusu Hangi Koşulları Sağlamalıdır?

• Türkiye vatandaşı olmak
• Mavi kartı olmaması
• Türkiye'de yaşamak
• 18 yaşında olmak
• Hanelerin geliri asgari ücretin altında olması
• Sosyal güvencesi olmaması

Fatura Yardımı İçin Nereye Başvuru Yapılır?

Başvuru formuna www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti adresindeki E-Devlet internet sitesinden ulaşılabilir. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları ise şahsen nakit yardım başvurularını kabul etmektedir. Kaymakamlık ve valilik binalarının her ikisi de SYDV temsilcilerini barındırmaktadır. Kaymakamlığa veya bulunduğunuz ilçenin durumuna göre valiliğe giderek bilgi alabilirsiniz. Değerlendirme sürecinden sonra onaylanırsa aylık sosyal yardım parası yatırılır.

Fatura Desteği E-Devlet Üzerinden Nasıl Talep Edilir?

Kullanıcı adı ve şifrenizi www.turkiye.gov.tr web sitesindeki herhangi bir tarayıcıdan veya e-devlet için mobil uygulamaya girerek giriniz. Sağ köşede, yeni uygulama için bağlantıya tıklayın. Açılan sayfada sözleşmeyi okuyup onayladıktan sonra devam tuşuna basın. T.C. Kimlik numarası ve adres bilgilerinin doğruluğunu kontrol edin. Yeni açılan sayfada, yardım için uygulamaya bakın. Her şeyi okuyun ve sizin için geçerli olan ayrıntıları vurgulayın. Aileleri destekleyen bir programa başvurmak ister misiniz sorusunun cevabını "evet" olarak ayarlayın. Sizden IBAN bilgileriniz istenecek, girin ve formu doldurup gönderin.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar