GÜNDEM

AİHM gazeteci davalarında hükümete ek süre verdi

AİHM Ahmet ve Mehmet Altan adına yapılan başvurularda hükümete savunmasını sunması için verdiği süreyi üç hafta uzattı.

AİHM gazeteci davalarında hükümete ek süre verdi

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Ahmet ve Mehmet Altan adına yapılan başvurularda hükümete savunmasını sunması için verdiği süreyi üç hafta uzattı.

AİHM’nin hükümete savunmasını sunması için verdiği süre 4 Ekim günü dolmuştu. 4 Ekim tarihli mektupla AİHM’den altı hafta ek süre isteyen hükümete AİHM 5 Ekim tarihinde cevap verdi. Mahkeme, hükümete başvurular hakkındaki görüşlerini sunması için verdiği süreyi 25 Ekim’e kadar uzattı.

Altanların avukatlarına mahkemece yapılan bilgilendirmeye göre, hükümet gerekli bilgi ve belgelerin incelenmesinin bu bilgi ve belgelerin fazlalığı nedeniyle henüz tamamlanmadığını belirtti.

Cumhuriyet gazetesinde 4 Ekim günü yayımlanan bir haberde ise hükümete 31 Ekim 2016 tarihinde gözaltına alınan Cumhuriyet yönetici ve yazarları adına AİHM’ye yapılan başvuruda da savunmasını sunması için ek süre verildiği bildirildi.

AİHM Cumhuriyet davası nedeniyle Adalet Bakanlığı’ndan savunma istemiş ve savunmasını sunması için 2 Ekim’e kadar süre vermişti. Bakanlık ise bu tarihte savunma vermek yerine altı hafta süre istedi. AİHM 3 Ekim tarihinde gönderdiği yanıtta 24 Ekim tarihine kadar, yani yine üç hafta süre verdi.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar