GÜNDEM

AİHM, Deniz Yücel başvurusuna öncelik verecek

Türkiye'deki gözaltı ve tutukluluk süresi 100 günü aşan Die Welt muhabiri Deniz Yücel için AİHM'e yapılan başvurunun en kısa sürede inceleneceği tebliğ edildi.

AİHM, Deniz Yücel başvurusuna öncelik verecek

Türkiye'de tutuklu Die Welt gazetesi muhabiri Deniz Yücel için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) yapılan başvurunun en kısa sürede değerlendirileceği bildirildi.

Die Welt gazetesinin haberine göre, AİHM'den, gazetecinin avukatı Veysel Ok'a gönderilen belgede, Yücel adına yapılan şikayet başvurusunun, "en kısa sürede inceleneceği" iletildi. Belgede, "Yücel'in şikayetinin esas itibarıyla öncelikli olarak değerlendirilen şikâyetler kapsamında olduğu" belirtildi.

Gazeteci Yücel, Enerji Bakanı Berat Albayrak'ın özel e-posta adresinin hacklenmesine dair haberiyle ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Yücel'e; ifadesi alınırken, Güneydoğu'ya yönelik haberleri ve Cemil Bayık ile yaptığı röportaja ilişkin sorular yöneltilmişti. Aynı soruşturma kapsamında gazeteciler Tunca Öğreten, Ömer Çelik ve Mahir Kanaat da tutuklu bulunuyor.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar