GÜNDEM

Ahmet Taşgetiren’den Gelecek ve DEVA Partilerinin söylem farkları

Karar Gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın kullandıkları dil açısından aralarındaki farkları köşesine taşıdı.

Ahmet Taşgetiren’den Gelecek ve DEVA Partilerinin söylem farkları

Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan Ak Parti’den ayrıldıktan sonra kendi partilerini kurdular. Karar Gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren ise; bugünkü köşesinde Davutoğlu ve Babacan'ın yol almaya başladıklarını belirterek sözlerine şu şekilde devam etti “Epeyce bir süre “Birlikte hareket etseler ya” diye konuşuldu. Olmadı, yakınlıklar vardı, farklar da vardı. Farklar hakim oldu, ayrı yapılandılar. Şimdi ilerde bir zaman “birlikte hareket edebilirler mi?” diye konuşuluyor. Bir umut, siyasi konjonktür zorlar şu olur  bu olur çok farklı olanlar bir araya gelebiliyor, onlar da yan yana gelebilirler. Ama halen farklar fark ediliyor. Muhtemel ki siyasi yürüyüş farkları daha çok öne çıkaracak.Şu anda en azından mevcut iktidara, daha doğrusu iktidarın sembol ismi Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı bir “Söylem farkı”nın oluştuğu söylenebilir. "

Taşgetiren, iki partinin söylemlerinin Ak Parti tabanı ve toplumun farklı kesimleri tarafından yakından izlendiğini de köşesinden ifade etti.

İşte Ahmet Taşgetiren’in o yazısı:

Gelecek Partisi ve DEVA ya da Davutoğlu ve Babacan. Yol almaya başladılar. 
Epeyce bir süre “Birlikte hareket etseler ya” diye konuşuldu. Olmadı, yakınlıklar vardı, farklar da vardı. Farklar hakim oldu, ayrı yapılandılar. Şimdi ilerde bir zaman “birlikte hareket edebilirler mi?” diye konuşuluyor. Bir umut, siyasi konjonktür zorlar şu olur  bu olur çok farklı olanlar bir araya gelebiliyor, onlar da yan yana gelebilirler. 

Ama halen farklar fark ediliyor. Muhtemel ki siyasi yürüyüş farkları daha çok öne çıkaracak.

Şu anda en azından mevcut iktidara, daha doğrusu iktidarın sembol ismi Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı bir “Söylem farkı”nın oluştuğu söylenebilir. 

Davutoğlu daha sertti, hedefi daha netleştirmişti, Pelikan’dan Cumhurbaşkanı’na varmıştı uzunca bir zamandan beri ama, özellikle Şehir Üniversitesi’nin “Cumhurbaşkanı’nın imzası ile” kapatılması Davutoğlu’nu “tepki dilinde” daha bir üst kademeye taşımıştı. 

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar