GÜNÜN MUHABİRİ

Ahmet Şık

Cumhuriyet

Ahmet Şık
Ahmet Şık ismi bu sitede defalarca anıldı. Ergenekon ile ilgili yazdığı tuğla ağırlığıdnaki iki cilt kitaptan tutun, Gülen Cemaati'nin emniyetteki örgütlenmesini anlatan kitap çalışması İmamın Ordusu yüzünden tutuklanıp Oda TV davasına dahil edilmesine... Katledilen gazeteci Metin Göktepe'nin cenazesindeki görüntülerinden, 1 Mayıs, Emek Sineması eylemleri, Gezi Parkı protestolarında polis ile karşı karşıya gelmesine...

Cezaevinden çıkarken "... Ben sadece nerede kalmıştık diyorum ve kaldığım yerden de devam edeceğim. Bundan sonra eğer bu bir savaşsa savaş şimdi başlıyor. Herkes ayağını denk alsın. Burada bir adalet yok. Bu komployu kuranlar cezaevine girecek"  diyen Ahmet Şık sözünü tuttu  kaldığı yerden mesleğine, gazeteciliğe devam etti. Bu güne değin pek çok habere imzasını attı. Çalıştığı gazetelerde haberciliğini yeniden sergiledi.

"O haberleri o yapmadı, ben yaptım onun imzasını attım" diyen eski yöneticilerine inat dikkat çekici manşetlere imza attı. Yine öyle yapıyor Ahmet Şık.

Cumhuriyet'in manşetindeki JİTEM haberi iyi bildiği bir konuda fikri takip ve ulaştığı haber kaynaklarının verdiği bilgilerin kontrol edilip yayıma hazırlandığı, gazetecilik okullarında ders olarak okutulmaya uygun bir haber.

Bakın ne diyor haberinda Ahmet Şık:

Türkiye'nin 1990'lardaki karanlık yıllarının en kanlı örgütlerinden biri olan JİTEM'in yasadışı faaliyetlerini mercek altına alan yeni bir dava Mardin'de açıldı. 1992-1996 yılları arasında Mardin'in Kızıltepe ilçesinde yaşanan gözaltında kayıplar, köy boşaltmalar ve infazları kapsayan davada 4'ü asker 5'i korucu 9 sanık yargılanacak.

Davanın asker sanıkları olan Ergenekon davasından da bir süre tutuklu kalan emekli Albay Hasan Atilla Uğur ile dönemin Diyarbakır İl Jandarma Komutanı Albay Eşref Hatipoğlu, Jandarma Komando Bölük Komutanı Ahmet Boncuk, Başçavuş Ünal Alkan'ın JİTEM'in Mardin ve Diyarbakır'daki yöneticileri olduğu iddia edildi.

Sanık askerlerin bölgede JİTEM'e bağlı olarak korucular ve itirafçılardan oluşan"Bıçak Timi" adında bir tim kurarak cinayet işledikleri, gözaltına aldıkları kişileri infaz ederek cesetlerini yok ettikleri anlatıldı. Askerlerle birlikte "Bıçak Timi"nin mensubu oldukları öne sürülen korucular Abdurrahman Kurga, Mehmet Emin Kurga, Ramazan Çetin, Mehmet Salih Kılınçaslan veİsmet Kandemir'le birlikte 9 sanığın"Silahlı terör örgütü kurmak, yönetmek ve bu örgüte üye olmak, tasarlayarak adam öldürmek" suçlarından yargılanmaları talep edildi.

İddianamade sanıklar, gözaltına alındıktan sonra PKK'li süsü verilerek infaz edilen ya da kaybedildikten yıllar sonra çeşitli tarihlerde yapılan kazı çalışmalarında cesetleri bulunan 22 kişinin ölümünden sorumlu tutuluyor.


Ahmet Şık'ı günün muhabiri seçmemize neden olan tavsiye ederiz siz de okuyun.
 
ÇOK OKUNANLAR