GÜNDEM

Ahmet Şık duruşmalara alınmayacak mı?

Cumhuriyet Davası'nda tutuklu sanıklardan Ahmet Şık, mahkeme başkanı ile tartışınca salondan atıldı..

Ahmet Şık duruşmalara alınmayacak mı?

Bir yılı aşkın süredir tutuklu bulunan Ahmet Şık, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit'in "Türkiye'de nüfusa oranladığımızda yüzde 8 civarında kişi şüphelidir, haklarında ilk derece soruşturma yürütülmektedir" dediğini hatırlatarak iktidara yönelik olarak birtakım eleştirilerde bulundu. 

 
"Ülkenin yüzde 15’ini şüpheli, terörist olarak gören bir iktidar, terörist iddiasını akıl almaz suçlamalara dönüştüren bir yargı var" diyen Şık'a Mahkeme Başkanı Abdurrahman Orkun Dağ'ın yanıtı "Böyle devam edersen keserim. Bu savunma değil. AK Parti iktidarını gidin milletvekili olup eleştirin" oldu.

Dağ, daha sonra sözlerine "Bu siyasi bir davadır" diye devam eden Ahmet Şık'ı salondan çıkardı.

Ahmet Şık, salondan çıkarken "Gün gelecek siz yargılanacaksınız, burada siz olacaksınız, unutmayın bunu" ifadesini kullandı. 

DURUŞMA YENİDEN BAŞLADI

Mahkeme heyeti, duruşmayı yeniden başlatırken sarı basın kartlı gazeteciler ile avukatlar dışında hiç bir kimsenin salona alınmamasına karar verdi.

Mahkeme başkanı Dağ: "Ahmet Şık bundan sonra bu yargılama salonunda olmayacak. CMK 203-204 uyarınca bariz bir şekilde yargılamanın düzenini bozdu. Buna devam edeceğine şüphemiz yok.Bir sanığın savunması dışında açıklama yapması mümkün değil. Bunu düzeni bozacak seviyeye getirmesi, slogan atılacak hale getirmesi doğru değildir."

Ancak Dağ, daha sonra düzeltmeye yaparak Ahmet Şık'ın sadece bugünkü duruşmaya alınmayacağını belirtti..

Sanık avukatları bu durum karşısında reddi hakim talebinde bulundular.

Savcı, Ahmet Şık ve Akın Atalay'ın da dahil olduğu tüm sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini istedi..

SAVUNMA VERMEDİLER

Mahkeme heyeti tarafından savunmaları istenen Akın Atalay ve Murat Sabuncu "Arkadaşımız Ahmet Şık savunmasını yapamıyor, o yüzden biz de savunmamazı şimdi yapmak istemiyoruz" dediler. 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar