GÜNDEM

Ahmet Kekeç’ten Tuma Çelik’e soykırım soruları

HDP Mardin Milletvekili Tuma Çelik’in, evli bir kadına tecavüz ettiği gerekçesiyle açıklamalar gelmeye devam ederken; Akşam Gazetesi yazarı Ahmet Kekeç de bugünkü köşesinde Çelik’in 3 defa tecavüz olayına karıştığını, ancak olayların üzerinin örtüldüğünü ifade etti. Kekeç, Tuma’ya geçmişte Pontus Rum Soykırımı adı altında yaptığım paylaşımdan dolayı soykırımla ilgili sorduğu sorularını tekrardan sordu.

Ahmet Kekeç’ten Tuma Çelik’e soykırım soruları

Akşam Gazetesi yazarı Ahmet Kekeç, bugünkü köşesinde adı son günlerde evli bir kadına tecavüz ettiği gerekçesiyle gündemde olan HDP Mardin Milletvekili Tuma Çelik’in 3 tecavüz olayına karıştığını belirtti.

Kekeç, Çelik’in partisine zarar vermemek amacıyla istifa ettiğini ancak partisinin de kendisini savunamacağı gerekçesiyle Çelik’i ihraç ettiğini belirterek sözlerine şu şekilde devam etti "Peki, hem istifa eden, hem partisinden atılan Tuma Çelik ne yapacak? Bir taraftan partisini suçlayacak, diğer taraftan HDP/PKK aidiyetiyle bir ilgisi bulunmadığını anlatmaya çalışacak.”

Çelik’in Pontus Rum Soykırımı ile ilgili paylaşım yaptığını hatırlatan Kekeç, "Bahsettiği soykırım ne zaman gerçekleşmiş? 1453’ü mü, yoksa 1461’i mi esas alıyor? 1461’i büyük ihtimalle...Böyleyse, 1461’de kime ne olmuş? Kaç kişi öldürülmüş ya da sürülmüş? Ortada “soykırım”diyebileceğimiz ne var?Hayır, günümüzü (yani millî mücadele döneminde bölgede meydana gelen asayiş olaylarını) işaret ediyorsa, yine iddialarını somutlamalı.Daha önce de sormuştum... Yine soruyorum:Millî mücadele dönemindeki “soykırım” nasıl gerçekleşmiş?Hangi bölgelerde?Kayıp oranları nedir?Dahası, soykırım kararı hangi tamime ya da genelgeye dayanmakta?” şeklinde konuştu.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar