GÜNDEM

Ahmet Kekeç'ten Hilafet üzerinden Barış Yarkadaş'a gönderme

Akşam yazarı Ahmet Kekeç, bugünkü köşesinde Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın, Ayasofya'da okuduğu hutbeden sonra gelen tepkileri hatırlatıp, Erbaş'ın, Atatürk'e hakaret ettiğini dile getirenlerin yaptığını terör fırtınasına dönüştürme olarak ifade etti. Kekeç, inşa edilmek istenen Atatürk'ün milli/ulusalcı çizgiden uzak olduğunu, Atatürk ile ilgili çirkin saldırıları gerçekleştirenleri Barış Yarkadaş'ın, önce eleştirip sonra yaptığı açıklamaları silmesini de köşesine taşıdı.

Ahmet Kekeç'ten Hilafet üzerinden Barış Yarkadaş'a gönderme

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın, Ayasofya'nın müzeden camiye dönüştülmesinin ardından kılınan ilk cuma namazında hutbede Atatürk'e beddua, hakaret içerikli ifadeleri kullandığını dile getirenler oldu. Konu ile ilgili toplumun farklı kesimlerinden açıklamalar yapıldı.

Akşam yazarı Ahmet Kekeç de bugün kaleme aldığı yazısında Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın hutbe esnasında Atatürk'e hakaret etmediğini, hutbedeki sözlerin 550 sene önceki vakfiyede yazdığını belrterek sözlerine şu şekilde devam etti "Nerden bilsin adamlar 500 sene sonra bir Atatürk’ün geleceğini. Keşke muhalefetlerini doğru bilgiler ve argümanlar üzerinden yapsalar. Kaldı ki, Ayasofya’nın müze yapılmasını sağlayan “sahte imzalı” bakanlar kurulu kararında (çünkü oradaki imza Atatürk’e ait değildi) vakfiyeden hiç söz edilmiyor.Yani, Atatürk Ayasofya vakfiyesine hiç dokunmamış. Ki, günün birinde açılışta bir engelle karşılaşılmasın."

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar