GÜNDEM

Ahmet Kekeç'ten Davutoğlu'na dokunulmazlık göndermesi

Akşam gazetesi yazarı Ahmet Kekeç, Demirtaş ile ilgili dokunulmazlık açıklaması yapan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'na "yalan söylüyor" diyerek yüklendi.

Ahmet Kekeç'ten Davutoğlu'na dokunulmazlık göndermesi

Davutoğlu'nun dokunulmazlık açıklamasını yorumlayan Kekeç, dokunulmazlık konusunda Davutoğlu'nun CHP'nin önerisine atladığını ve yalan söylediğini belirtti. 

İşte Kekeç'in o sözleri:

Buyurmuş ki (Selahatin Demirtaş’ın dokunulmazlığının kaldırılmasıyla ilgili olarak): “Demirtaş’ın tutuklu olmasına ne ben ne partim bu çerçevede onay vermez yani olumlu görmez. (….) O zaman çıkıp açık şekilde kendim için kaldırmadığım dokunulmazlığı başka siyasiler için kaldırmam dedim ve dokunulmazlıkların bütün siyasilere teşmil edilebilecek şekilde genişletilmesini sağladım. Yani kendi dokunulmazlığımı kaldırmadan Başbakan olarak Demirtaş’ın dokunulmazlığının kaldırılmasına izin vermedim. Benim de kalktı dokunulmazlığım o anda.”

Fıkrada olduğu gibi, “neresini düzelteceksin?”

Birincisi, “dokunulmazlıkların bütün siyasilere teşmil edilebilecek şekilde genişletilmesini sağladım” diyor ki, yalan söylüyor...

Bu iş, Davutoğlu’nun inisiyatifiyle gerçekleşmemiştir.

İkincisi, CHP, “O zaman tüm dokunulmazlıkları kaldıralım” önerisiyle gelmiştir, Davutoğlu da “balıklama” atlamıştır ve tüm dokunulmazlıklar kaldırılmıştır.

Yazının tamamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar