GÜNDEM

Ahmet Kekeç'ten bomba yazı: Fethullah Gülen ve Enver Altaylı asker arkadaşı

Akşam gazetesi yazarı Ahmet Kekeç'in yazısına göre, Fetullah Gülen vr Enver Altaylı arasında sanılandan daha derin bir ilişki var.

Ahmet Kekeç'ten bomba yazı: Fethullah Gülen ve Enver Altaylı asker arkadaşı

Akşam gazetesi yazarı Ahmet Kekeç, FETÖ elebaşı Fethullah Gülen ve son zamanlarda gündemden düşmeyen Enver Altaylı'nın derin ilişkisini yazdı.

Kekeç hem Gülen'in hem de Altaylı'nın Talat Aydemir darbe girişiminde er olarak yer aldığını belirtti. 

İşte Ahmet Kekeç'in çarpıcı yazısı:

İki darbe mağlubu... (Mağduru değil.) İlki, Harbiye Öğrencisi Enver Altaylı... İkincisi er Fetullah Gülen. İrfan Ülkü’nün “Büyük Oyundaki Türk, Enver Altaylı” adlı kitabında okumuştum. İkinci baskı olacak ama bazı durumları aydınlatacaktır? İlginç bir kitaptır. Daha doğrusu, başarılı bir Enver Altaylı güzellemesidir... Kitap, aklımda yanlış kalmadıysa, 2009 yılında elime geçmişti. Büyük bir merakla ve açlıkla okuduğumu hatırlıyorum. Kitap, Altaylı ailesinin Türkiye’ye geliş macerasını ve küçük Enver’in kendisini gerçekleştiriş hikâyesini anlatıyor. 1960’ların başı... Türkiye, 60 darbesinde aldığı yaraları sarmaya ve siyaseten toparlanmaya çalışıyor. Genç Enver, o yıllarda Harp Okulu öğrencisidir. Birden, bir nümayiş içinde bulur kendini.

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar