GÜNDEM

Ahmet Kekeç: Kaset soruşturmasını Kemal Bey engelledi!

Akşam gazetesi yazarı Ahmet Kekeç, bugünkü köşesinde CHP'deki kaset skandalını hatırlatarak "Kaset soruşturmasını Kemal Bey engelledi!" dedi.

Ahmet Kekeç: Kaset soruşturmasını Kemal Bey engelledi!

Bugünkü yazısında "Neler olup bitiğini sadece sokaktaki vatandaş değil, Kemal Kılıçdaroğlu da çok iyi biliyor" ifadelerini kullanan Akşam yazarı Ahmet Kekeç, "Kaset soruşturmasının “emin ellerde” olduğu bazı “emin” kulaklara fısıldanınca Kemal Bey sustu" dedi:

Dönemin Başbakanı Erdoğan “kaset” olayından sonra iki şey yapmıştı: BİR- Sorunlu içeriklerin “derhal” internetten kaldırılması istemişti. İKİ- Yargıyı devreye sokmuştu. Daha doğrusu yargının hızlanmasını sağlamıştı. Peki, Kemal Bey ne yapmıştı?

Derhal bir basın toplantısı düzenleyerek, Erdoğan’ı CHP’nin içişlerine müdahale etmekle suçlamıştı: “Sayın Recep Tayyip Erdoğan partimizi karıştırmaya çalışıyor. Ayrıca bizim savcılara söyleyecek bir sözümüz yok.”

Peki, neydi Kemal Bey’i telaşa düşüren ve böyle muaccel açıklamalar yaptıran?

Çok basit: Muhtemelen soruşturmayı “paralel” olmayan (bağımsız) savcıların yürüteceğini zannediyordu. Bu yüzden telaşa kapılmıştı. Sonradan iş anlaşıldı. Kaset soruşturmasının “emin ellerde” olduğu bazı “emin” kulaklara fısıldanınca Kemal Bey sustu.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar