SEYİR KULESİ

Ahmet Kaya'nın hayatını anlatan film gösterime giriyor

Ahmet Kaya'nın hayatını anlatan 'İki Gözüm Ahmet' filmi, Avrupa'da gösterildikten sonra 13 Kasım'da Türkiye'de vizyona girecek.

Ahmet Kaya'nın hayatını anlatan film gösterime giriyor

Sabah gazetesi yazarı Mevlüt Tezel, Ahmet Kaya'nın hayatını anlatan ve ünlü şarkıcının ailesinin filmin çekilmemesi ve gösterime girmemesi için büyük çaba harcamasıyla gündeme gelen 'İki Gözüm Ahmet' filmini bugünkü köşesine taşıdı:

Kaya'nın ailesi kendi kontrollerinde bir film çekilmesini istiyorlardı. Aile olarak bunu istemeyi doğal hak görüyorlardı ama bir dönemin simgesi olan, topluma mal olmuş Ahmet Kaya gibi önemli bir sanatçıdan bahsediyoruz! Tarihi kişilikler hakkında herkes kitap yazabilir, film ve belgesel çekebilir. Bunu engellemek düşünce özgürlüğüne aykırıdır.

Neyse ki, üst mahkeme kararı ile film özgürlüğüne kavuştu. Kaya, sembolik de olsa 13 Kasım'da yurduna dönebilecek artık!

Filmin fragman beni heyecanlandırmadı, filmle ilgili öyle büyük beklentilerim yok ama bir Ahmet Kaya filminin çekilmesini önemli buluyorum. Topluma mal olmuş sanatçılar kimsenin tekelinde değildir. Yönetmenler özgürce filmlerini çekerler, kararı da seyirci verir.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar