GÜNDEM

Ahmet Hakan'ın bu yazısının altına imza atılır: Yapmayın etmeyin!

Birer gün arayla İstanbul'da yaşanan iki saldırı olayı ve ikisinde de saldırıya uğrayanların başörtülü olması, tartışmaları da beraberinde getirdi. Konuyu köşesine taşıyan Ahmet Hakan, "aklı başında hiçbir Atatürkçü, başörtülü birine saldırma, aklı başında hiçbir muhafazakar, şortlu birine saldırmaz" ifadelerini kullanarak "Yapmayın etmeyin" dedi.

Ahmet Hakan'ın bu yazısının altına imza atılır: Yapmayın etmeyin!

Sokak ortasında yürürken başörtülülere saldıran iki şahıs, adeta tartışma yaratarak halkı galeyana getirmek isteyenlere malzeme sundu.

Farklı tartışmalar başladı fakat bu tartışmaların çatışma ve kutuplaşmaya geçmemesi toplumumuzun sağduyulu davranmasıyla gerçekleşti.

Bu konuyu gündemine alan Hürriyet yazarı Ahmet Hakan da altına imza atılacak cümlelerle tepkisini dile getirdi.

Hakan, saldırılar sonrası kutuplaştırıcı söylemlerle tartışmaya başlayanlara "yapmayın etmeyin" dedi.

İşte o ifadeler:

BEŞİKTAŞ’TAKİ OLAY: Görüntüyü herkes gibi ben de izledim: Beşiktaş’ta yoldan geçen başörtülü bir kadına, bir kadın saldırıyor. Durup dururken... Hiçbir şey yokken...
*

 KARAKÖY’DEKİ OLAY: Bunun da görüntüsünü izledim: Karaköy’de de benzer bir olay. Yine başörtülü bir kadına, bir kadının saldırısı... Yine durup dururken... Yine hiçbir şey yokken...

*

Bu iki olayın doğurduğu tartışmalarla ilgili olarak söyleyeceklerim şunlardır:

*

Bu ülkede aklı başında hiçbir Atatürkçü, sokakta gördüğü başörtülü bir kadına saldırmaz. Bu ülkede aklı başında hiçbir muhafazakâr, sokakta gördüğü şortlu bir kadına saldırmaz. YAPMAYIN, ETMEYİN.

*

Ruhları hasta, kişilikleri bozuk bazı tiplerin yaptıkları alçaklıkları gerekçe göstererek... Farklı yaşam tarzlarına sahip kesimleri birbirine düşman etmeye çalışmak, bu ülkeye yapılacak en büyük kötülüktür. YAPMAYIN, ETMEYİN.

*

Sokaklarımızda farklı yaşam tarzlarına sahip insanlarımız barış içinde bir arada yaşamakta. Tekil olaylardan kışkırtıcı genellemelere giderek bu barışı bozmaya çalışmak, ülkenin temeline dinamit koymaktan farksızdır. YAPMAYIN, ETMEYİN.

*

Şortlu kadınlar saldırıya uğrarken sergilenen duyarlılık ile başörtülü kadınlar saldırıya uğrarken sergilenen duyarlılık arasındaki farkları ön plana çıkararak... Duyarlılık yarıştırmanın kimseye faydası yoktur. YAPMAYIN, ETMEYİN.

*


Unutmayalım ki: Başörtülü bir kadına saldırıldığında “Hop! Ne yapıyorsun sen!” diyecek Atatürkçüler, ezici çoğunluktur. Şortlu bir kadına saldırıldığında “Hop! Ne yapıyorsun sen!” diyecek muhafazakârlar, ezici çoğunluktur. Ruh hastası marjinal tiplerin yaptıkları alçaklıklar, bu ezici çoğunluklara mal edilemez. YAPMAYIN, ETMEYİN.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar