GÜNDEM

Ahmet Hakan’dan TTK Eski Başkanı Ahmet Yaramış’a istifa eleştisi

Türk Tarih Kurumu eski Başkanı Ahmet Yaramış, darbeye karışmış kişilerle ilgili yaptığı konuşmanın büyük tepki çekmesinin ardından yaptığı açıklamada pişman olduğunu dile getirip Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın istemesi durumunda istifa edebileceğini söylemişti. Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan da Yaramış’a tepki olarak istifayı bile beceremeyen birinin TTK’nın başında olmaması gerektiğini köşesine taşıdı.

Ahmet Hakan’dan TTK Eski Başkanı Ahmet Yaramış’a istifa eleştisi

Türk Tarih Kurumu eski Başkanı Ahmet Yaramış, Afyonkarahisar’da düzenlenen bir panelde “Darbe teşebbüsüne karışmış, pişman olmuş kişilere de sahip çıkmamız, onları bu toplumun içine dahil etmemiz, kazanmamız gerekiyor” açıklaması ile büyük tepki toplamıştı. Yaramış, daha sonra yaptığı açıklamada ise “Çok pişmanım, tepki gösteren herkes haklı, herkesten özür dilerim. Şu an görevimin başındayım ama Cumhurbaşkanımız istifa et derse ederim” demişti.

Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan da bugün kaleme aldığı yazısında istifanın tek taraflı bir kurum olduğunu belirterek sözlerine şu şekilde devam etti "Kişisel iradeyle alınır böyle bir karar. Cumhurbaşkanı isteyince istifa etmenin ne anlamı kalır ki? “Vahim bir hata yaptım, görevden affımı istiyorum” dersin, olur biter."

Türk Tarih Kurumu Başkanı'nın dün istifa ettiğini hatırlatan Ahmet Hakan, "İstifa etmeyi bile doğru dürüst beceremeyen bir ismin...Türk Tarih Kurumu gibi bir kurumun başında daha fazla durmaması gerekiyordu." şeklinde konuştu.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar