GÜNCEL

Ahmet Hakan'dan Saygı Öztürk'e Korkut Eken göndermesi: Deneyimine uygun düşmedi

Sedat Peker ve kardeşi Atilla Peker tarafından öne sürülen emekli Yarbay Korkut Eken'in, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Gazeteci-yazar Kutlu Adalı'yı öldürdüğü iddia edilmişti. Emekli Yarbay Korkut Eken, Saygı Öztürk'e konuştu. O röportaja Ahmet Hakan'dan eleştiri geldi.

Ahmet Hakan'dan Saygı Öztürk'e Korkut Eken göndermesi: Deneyimine uygun düşmedi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Gazeteci-yazar Kutlu Adalı'yı öldürdüğü Sedat Peker ve kardeşi Atilla Peker tarafından öne sürülen emekli Yarbay Korkut Eken, SÖZCÜ'ye konuştu, “O gazeteciyi tanıyorsam, biliyorsam şerefsizim. Öldürülmesiyle de alakam yok” dedi. Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan bugünkü köşe yazısında, Saygı Öztürk'ün Korkut Eken'e eksik soru sorduğunu yazarak eleştiride bulundu. 

İşte o yazı... 

Gazeteci Saygı Öztürk, Korkut Eken’e soruyor:

“Gazeteci Kutlu Adalı’yı öldürmekle suçlandınız...”

*

Korkut Eken, cevap veriyor:

*

“Şöyle bir olay oldu: Hasan Paşa (dönemin Barış Kuvvetleri Komutanı Hasan Kundakçı) telefon etmiş. Kundakçı, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Ağar’a ‘Kıbrıs’ta çok büyük PKK faaliyetleri var. Teröristler burada cirit atıyor’ falan demiş. Ben de o dönemde Emniyet’te özel harekât polislerini yetiştirmekle görevliyim. Mehmet Bey de beni gönderdi. Her ihtimale karşı, Sedat Peker’in kardeşi Atilla Peker’le gittim.”

Yazının devamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar