GÜNDEM

Ahmet Hakan'dan peyzaj eleştirilerine yönelik tepkilere 'Kanal İstanbul' örneği

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, İBB'nin peyzaj çalışmalarını kaldırıp grafiti çalışmaları kullanma kararının halka sorulması gerektiğini söylemesi üzerine İmamoğlu destekçilerinden bir çok tepki aldı. Hakan, bu tepkilere "Kanal İstanbul" örneği üzerinden yanıt verdi.

Ahmet Hakan'dan peyzaj eleştirilerine yönelik tepkilere 'Kanal İstanbul' örneği

Hürriyet gazetesi Ahmet Hakan, İstanbul'da yol kenarlarında gördüğümüz peyzaj çalışmalarının kaldırılması ve yerine grafiti çalışmalarının getirilmesi konusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni eleştirmiş ve "Halka sorulamaz mıydı?" demişti. Hakan, bunun üzerine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu destekçilerinin kendisine "Tabii ki sunulamaz. Onlar sunuyorlar mıydı ki? İsraf önlenecek diye mi rahatsız oldun? Kanal İstanbul, halka soruluyor mu? İmamoğlu vaat etmişti, seçildiğine göre sorulmasına gerek yok" gibi tepkiler verdiğini söyledi. Hakan, Kanal İstanbul ile ilgili de tepki aldığını söyleyerek şunları kaydetti:

DİYORLAR Kİ...

Hükümet muhalifi olup da İmamoğlu destekçisi olanlar diyorlar ki: Kanal İstanbul, halkoyuna sunulmalıdır.

Aynı kişiler diyorlar ki: İstanbul’un peyzajının halkoyuna sunulmasına gerek yok.

Peyzaj için şöyle bir gerekçeleri var: Başkanımız bunu seçimde vaat etmişti. Halk da onu seçtiğine göre halka sorulmuş oldu. Yani halkoyuna gerek yok.

İyi ama kıymetli arkadaşlar... Tayyip Erdoğan da Kanal İstanbul’u seçimden önce vaat etmemiş miydi? Halk da onu seçmemiş miydi? Böylece Kanal İstanbul, halktan geçer oy almış olmamış mıydı? Bu durumda sorarım size?

Niye Kanal İstanbul’un halkoyuna sunulması gerektiğini savunuyorsunuz ki?

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar