MEDYA KÖŞESİ

Ahmet Hakan'dan Mustafa Armağan'a sert tepki!

TVNet'te yayınlanan Derin Tarih programında Atatürk'le ilgili söylenen sözler Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'ı da kızdırdı. Ahmet Hakan bugün köşesinden "Atatürk'ün yatağına meraklı tarihçi" diyerek tepki verdi.

Ahmet Hakan'dan Mustafa Armağan'a sert tepki!

TVNet'te yayımlanan "Derin Tarih" isimli programda skandal ifadelere imza atıldı. Programda Atatürk'ün manevi kızı Afet İnan'ı sevgilisi olarak tanıtılması olay oldu. 

Büyük tepki toplayan o sözlere bir tepki de Ahmet Hakan'dan geldi. 

Ahmet Hakan'ın yazısındaki ilgili bölüm şöyle:

ATATÜRK’ÜN YATAĞINA MERAKLI TARİHÇİ

GÜYA tarihçi ama ekrana çıkmış müptezel bir dedikoducu gibi “Atatürk’ün şununla ilişkisi vardı, bununla ilişkisi vardı” diye ağzını eğe eğe konuşuyor.

- Tarihçiliği geçtim efendiliğe...

- Efendiliği geçtim delikanlılığa...

- Delikanlılığı geçtim insanlığa...

Sığmayacak bir yavşaklık.

Bu müptezelin tıynetini en iyi anlatan husus şudur:

Atatürk’e dil uzatmanın bir bedeli olduğu dönemde susmuş, Atatürk’e dil uzatmanın hiçbir bedeli olmadığında ise bik bik ötmeye başlamıştır.

PROGRAMDA NELER OLMUŞTU?

“Derin Tarih” dergisinin Latife Hanım konulu bu ayki sayısının işlendiği "Latife Hanım Çankaya'nın ikinci first lady'si miydi" sunuşuyla hazırlanan programda, Afet İnan hakkında skandal ifadelerde bulunuldu.

Programın konuğu Süleyman Yeşilyurt, Afet İnan'ın aile geçmişinden ve babasının mesleğinden yola çıkarak kendisinin "manevi evlat olamayacağını" iddia etti ve "Mustafa Kemal İzmir'de bir müsamerede Afet İnan'ı görür. Afetin İnan'ın alımlı çalımlı halini görünce babası Ziraat Müdürü İsmail Hakkı Bey'i çağırtılar, der ki 'Ben kızınızı manevi evlat almak istiyorum'. Şimdi burada doğruları konuşmak lazım. Manevi evlat kimdir? Bakıma muhtaç, tahsile muhtaç ama bu bir Ziraat Müdürü'nün kızı, bir dönem de milletvekilliği yapmış. Hem ziraat müdünün hem milletvekilinin kızını almak, el vicdana koyacağız. Afet İnan Latife Uşşakizade'den sonra Çankaya'nın çağlayanıdır. Afet İnan hiçbir zaman manevi evlat değildir, Çankaya'nın nikahsız firts lady'sidir." ifadelerini kullandı.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum