GÜNCEL

Ahmet Hakan'dan muhalefete çağrı: Siyanürle intiharı normalleştirmeyin, özendirmeyin

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, kamuoyunda büyük bir yankı bulan siyanür ile intihar olaylarında muhalefete "normalleştirmeyin ve özendirmeyin" çağrısında bulundu.

Bir haftada iki ayrı ailenin fertlerinin siyanür ile hayatını kaybetmesi üzerine Ahmet Hakan, muhalefete çağrıda bulundu. 

Toplumda bunun yaygınlaşmaması gerektiğini savunan Hakan, muhalefete "özendirmeyin" çağrısında bulundu.

İşte o yazı:

İNTİHARLARLA İLGİLİ OLARAK MUHALEFETE İKİ ÇAĞRI

ÇAĞRI BİR

Normalleştirmeyin

SIRF “Bu ülkede aileler yoksulluktan siyanürle intihar ediyorlar” diye bir cümle kurmanın büyüsüne kapılarak... Her başı ekonomik olarak sıkıntıya girenin çoluğunu çocuğunu katlederek intihar etmesini normalleştirmeye kalkışmayın. Bu tutumun normal olmadığını vurgulayın. Sözünüzün en başına “bu bir yöntem olamaz” cümlesini ekleyin. Ne diyecekseniz ondan sonra söyleyin. 

*

ÇAĞRI İKİ

Özendirmeyin

İNTİHARIN ve intihar yöntemlerinin psikolojik olarak bulaşıcı bir tarafı olduğunu unutmayın. “İntihar özendirmesi” diye bir sorun var, bu sorunu hep aklınızda tutun. Sorumlu bir muhalefet dili kullanarak özendirici olmaktan kaçının. Yoksulluktan, sıkıntılardan tabii ki söz edeceksiniz. Fakat bunu yaparken işi intihar özendirmesine vardırmadan yapın.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar