GÜNDEM

Ahmet Hakan'dan Merdan Yanardağ'a tepki

2. Abdülhamid'in talihsiz bir padişah olduğunu söyleyen Ahmet Hakan, "Ya yerin dibine sokulurdu. Ya da göklere çıkarılırdı.Ortası yoktu" dedi ve Abdülhamid'e yönelik çirkin sözleri ile sosyal medyayı ayağa kaldıran Merdan Yanardağ'a tepki gösterdi.

Ahmet Hakan'dan Merdan Yanardağ'a tepki

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Abdülhamid Han'la ilgili tepki çeken ifadeler kullandı. Yanardağ,  "1895 İttihat ve Terakki'nin programında kadın erkek eşitliği vardır. 1908'de Abdülhamid despotizminin, emperyalizmin uşağı aşağılık bir diktatör olan, Mithat Paşa'yı Taif'te boğduran, Osmanlı-Türk aydınlanmasını, modernleşmesini savunan bütün aydınlara zulmeden, Namık Kemal'lere, Tevfik Fikretlere, Ahmet Rıza'lara, mühendishane öğrencilerine, maarif memurlarına zulmeden despot bir padişahtır" dedi. Hürriyet yazarı Ahmet Hakan da Yanardağ'a tepki gösterdi.

Hakan, 'Abdülhamid’in Talihsizliği' başlıklı yazısında "“Alçak” falan diye hakaretler yağdıran tipler çıktı. Ağızlarını doldura doldura sövüyorlar. “Tarihi kişiliklere siyah ya da beyaz diye yaklaşılmaz” falan derken... Şimdi de “Tarihi kişiliklere karşı terbiyesizce yaklaşılmaz” demek durumunda kalıyoruz, iyi mi?" dedi.

ABDÜLHAMİD’İN TALİHSİZLİĞİ

ÇOK talihsiz bir padişah 2. Abdülhamid.

Yıllarca...

- Ya “kızıl sultan” denilerek yerin dibine sokulurdu.

- Ya da “ulu hakan” denilerek göklere çıkarılırdı.

Ortası yoktu.

*

Bu yetmezmiş gibi şimdi bir de...

“Alçak” falan diye hakaretler yağdıran tipler çıktı.

Ağızlarını doldura doldura sövüyorlar.

*

“Tarihi kişiliklere siyah ya da beyaz diye yaklaşılmaz” falan derken...

Şimdi de “Tarihi kişiliklere karşı terbiyesizce yaklaşılmaz” demek durumunda kalıyoruz, iyi mi?

Yazının tamamını okumak için tıklayın

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar