GÜNDEM

Ahmet Hakan'dan Kobani gözaltıları yorumu: Dava, haklı bir dava fakat iki soru cevaplanmalı

Ahmet Hakan'a göre Kobani olaylarını soruşturma konusu haklı bir dava fakat yapılan gözaltılara ilişkin iki soru cevaplanmalı.

Ahmet Hakan'dan Kobani gözaltıları yorumu: Dava, haklı bir dava fakat iki soru cevaplanmalı

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, Kobani olayları kapsamında dün gerçekleştirilen gözaltılara ilişkin bugünkü köşesinde değerlendirmelerde bulundu. Hakan, "Dava, haklı bir dava fakat iki soru cevaplanmalı" dedi:

Şu iki konunun hızla açıklığa kavuşturulması gerekir:

- BİR: Kobani olaylarının üzerinden altı yıl geçti. Bu altı yıllık süreçte Kobani olayları yargılamasıyla ilgili çeşitli adımlar atılmıştı. Dünkü gözaltılar, o sürecin bir devamı mı? Değilse, neden altı yıl sonra böyle bir adım atılıyor? Hukuk tekniği açısından bunun bir izahı var mıdır?

- İKİ: Gözaltına alınan isimler arasında Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen de var. Oysa Ayhan Bilgen, daha önce bu davadan tutuklanmış, ancak HDP’nin “eylem çağrısı” yaptığı toplantıya katılmadığı anlaşıldığı için tahliye edilmişti. Dün yeniden gözaltına alınmasının nedeni nedir?

Bir kez daha söylüyorum: Dava, haklı bir davadır. Ancak bu iki soru işaretinin giderilmesi de gerekir. Haklı davanın hakkını korumak adına.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar