GÜNDEM

Ahmet Hakan'dan İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e üç tavsiye

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer' e tavsiyede bulunan Ahmet Hakan, "Ağzınızdan çıkan her kelimenin didikleneceğini bilerek konuşmalısınız. “Acaba mı?” dedirtmemeye özen göstermelisiniz. " dedi.

Ahmet Hakan'dan İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e üç tavsiye

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 'İzmir bayrağı' ve 'İzmir parası' sözleri tartışılmaya devam ediyor. Hürriyet yazarı Ahmet Hakan da Soyer’in atıf yaptığı makaleyi okuduğunu söyledi ve üç tavsiyede bulundu.

TUNÇ SOYER’E ÜÇ TAVSİYE

TÜRK Tarih Vakfı Başkanı Prof. Mehmet Ö. Alkan, ‘Toplumsal Tarih’ dergisinde, gündelik politikalara ve polemiklere asla alet edilemeyecek türde akademik mi akademik bir makale yazmış. Makalenin başlığı: ‘Tarihte Bayrağı Olan Nadir Şehir: İzmir’.

*

Makaleyi baştan sona okudum: Bugün kullandığımız anlamda “bayrak” kavramının ortaya çıkmadığı dönemlerde, taaa 1600’lü yıllarda ortaya çıkan bir realiteden söz ediyor tarihçi Alkan... 

*

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in atıf yaptığı makale işte bu makale...

*

Bu olaydan yola çıkarak...

Tunç Soyer’e üç tavsiyem var:

*

TAVSİYE BİR: “Bayrak” meselesi, önemli bir meseledir. Bölücülük şiarıyla terör faaliyetlerinin yürütüldüğü bir ortamda şaka yollu da olsa “ayrı bayrak” falan demeden önce bin kez düşünseniz iyi edersiniz.

*

TAVSİYE İKİ: Siz artık çok önemli bir makamdasınız. Ağzınızdan çıkan her kelimenin didikleneceğini bilerek konuşmalısınız. “Acaba mı?” dedirtmemeye özen göstermelisiniz. Dikkat yani... Aşırı dikkat.

*

TAVSİYE ÜÇ: “Öyle demedim, böyle dedim” şeklinde izahlara yönelmek, bir siyasetçi açısından iyi bir durum değildir. “Öyle demedim, böyle dedim” diye uzun izahlara ihtiyaç duyuracak bir yaklaşımdan kaçınmalısınız.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar