GÜNDEM

Ahmet Hakan’dan İlhan Kesici’yi dinleyin uyarısı

Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı yeni politika, üslup ve dil kullanılmasınının gerektiğini söyleyen İlhan Kesici’nin dinlenilmesini köşesine taşıdı.

Ahmet Hakan’dan İlhan Kesici’yi dinleyin uyarısı

İlhan Kesici’nin Habertürk televizyonuna katıldığı programda yaptığı açıklamalardan, iktidar ve muhalefet kanadının farklı başlıkları öne çıkardığını ifade eden Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan:"İktidar yanlıları, Fatih tablosu üzerinden İmamoğlu’nu eleştirmesini,İktidar karşıtları ise; Sağlık Bakanı’nın başarılı bulmamasını öne çıkardı. Oysa İlhan Kesici’nin, açıklamaları arasında asıl öne çıkarılması gereken bölümler bunlar değildi. Şuydu:“Sayın Cumhurbaşkanı’na 10 kere, 12 kere oy vermiş bir halk var ortada. 2002’de oy vermiş, 2004’te oy vermiş, 2007’de oy vermiş, 2010’da oy vermiş. Referandumlarda oy vermiş. Kaç kere oy vermiş yani.Şimdi halkın bu kadar oy verdiği insana, sen sert bir yaklaşım içinde bulunursan; Adam senin yüzüne bakmaz.” Dedi.

İlhan Kesici’nin, CHP olarak yeni bir Recep Tayyip  Erdoğan politikası, dili ve üslubu geliştirilmesinin gerekliliğini ifade ettiğini aktaran Ahmet Hakan, sözlerine şu satırları ekledi:”Kesinlikle katılıyorum. Kesinlikle doğru bir yaklaşım. CHP’nin artık iyiden iyiye oturmuş, belirginleşmiş ve klasikleşmiş tavrı şudur:Tayyip Erdoğan’a en ağır bir şekilde yükleniyorlar da yükleniyorlar.Sonuç? Sonuçta şu iki şey oluyor: BİR:Çok keskin Erdoğan muhaliflerinin yürekleri soğuyor. İKİ:Ama partinin oyu bir gıdım yükselmiyor.”

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar