MEDYA KÖŞESİ

Ahmet Hakan'dan Harran Rektörü'ne iki adet itaat sorusu

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın'ın "Erdoğan'a itaat farz, karşı gelmek ise haram" sözlerini köşesine taşıdı.

Ahmet Hakan'dan Harran Rektörü'ne  iki adet itaat sorusu

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, AKİT TV'de yayınlanan "Pazar Manşeti" programında çok tartışılacak ifadelerde bulundu. Taşaltın, "İslami olarak cumhurbaşkanına itaat etmek farz-ı ayn’dır. Karşı gelmek de harpten kaçmak manasına gelir haramdır" dedi.

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, sözleri ile tepki çeken rektöre "Konunun demokrasi, özgürlük, kişilik sahibi olmak, körü körüne itaat noktalarını bir tarafa bırakıp...Bu rektöre İslami olarak iki adet soru soruyorum" dedi.İşte Hakan'ın cevap aradığı o soruları...

Harran Rektörü’ne iki adet itaat sorusu

HARRAN Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın aynen şöyle demiş:

“İslami olarak şu anda Cumhurbaşkanı’na itaat etmek farz-ı ayındır. Karşı gelmek de harpten kaçmak manasına gelir, haramdır”.

*

Konunun demokrasi, özgürlük, kişilik sahibi olmak, körü körüne itaat noktalarını bir tarafa bırakıp...

Bu rektöre İslami olarak şu iki adet soruyu soruyorum:

*

- SORU BİR: Konsolosluk binasında gazeteci doğrayan rejimin en tepesindeki Suudi Kralı’na ve onun veliaht prensine itaat etmek de farz-ı ayın mıdır? Suudi Kralı’na itaat etmeyen Suudi vatandaşı Müslümanlara da “harpten kaçan” muamelesi mi yapacaksın?

*

- SORU İKİ: Halife Hazreti Ömer’e “Yanlış yaparsan seni kılıçlarımızla düzeltiriz” diyen sahabeler, bir farza karşı gelip harama mı batmıştır? Neden “Ey Ömer! Sana itaat, farz-ı ayındır. Tabii ki itaat ederiz” dememişlerdir de kılıçlarıyla düzeltmekten söz etmişlerdir?

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar