GÜNDEM

Ahmet Hakan'dan Ekrem İmamoğlu'na atama uyarısı

Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan, CHP’nin 8 yıl önce yolsuzlukla itham ettiği Can Akın Çağlar’ın, İBB'ye genel sekreter olarak atanmasının İmamoğlu’nun başını çok ağrıtacağını köşesine taşıdı.

Ahmet Hakan'dan Ekrem İmamoğlu'na atama uyarısı

Ziraat Bankası müdürü olduğu dönemde CHP’li Aykut Erdoğdu’nun ağır eleştirilerine maruz kalan Can Akın Çağlar, Ekrem İmamoğlu tarafından İBB’ye genel sekreter olarak atandı. Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan ise; bugünkü köşesinde İmamoğlu’nun Ak Parti döneminin önemli bürokratlarıyla çalışmak istemesinin takdire şayan bir tutum olduğunu ifade ederek sözlerine şu şekilde devam etti "Partizanlıktan uzak duran ve liyakate önem veren bir yaklaşımdır. Fakat İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne “genel sekreter” olarak atadığı Can Akın Çağlar, bu kapsama girmez, giremez.”

Erdoğdu tarafından haftalarca yaylım ateşine tutulan Çağlar’ın, CHP’li belediyede 'ikinci adam’ koltuğuna oturtulmasının olacak iş olmadığını belirten Ahmet Hakan, "Cepheleşmiş Türkiye’de alınan bir karar, genellikle bir kesimin tepkisini çekerken öbür kesimin takdirini kazanır.Ekrem İmamoğlu’nun bu atama kararı ise...İki kesimin de tepkisini çekmeyi başaracak nitelikte…" dedi.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar