GÜNDEM

Ahmet Hakan'dan dikkat çeken göçmen yazısı! 'Gelen gelsin havasından vazgeçilmeli'

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, Taliban'dan kaçarak ülkeye gelen Afganlarla tekrar gündeme gelen göç tartışmasını köşesine taşıdı. Hakan, sığınmacı meselesiyle ilgili olarak "Gelen gelsin havasından acilen vazgeçilmeli" dedi.

Ahmet Hakan'dan dikkat çeken göçmen yazısı! 'Gelen gelsin havasından vazgeçilmeli'

Taliban'ın Afganistan'da kontrolü ele geçirmesinin ardından Afganistan'dan Türkiye'ye Afgan akını yaşandı. Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan da ülkeye gelen Afganlarla tekrar gündeme oturan göç tartışmasını köşesine taşıdı. Hakan, sığınmacı meselesiyle ilgili olarak "Gelen gelsin havasından acilen vazgeçilmeli" dedi. 

İşte o yazı:

Hükümete mensup bazı siyasetçiler ve hükümete yakın duran bazı yazar çizerler, 'sığınmacılar' konusunda çok tuhaf bir duruş sergiliyorlar.

Nasıl bir tuhaf duruş? Şöyle bir şey: Sürekli 'Gelen gelsin kardeşim, hepsine yerimiz var' havasındalar.

'Biz büyük bir milletiz, bizim tarihimiz şöyledir, böyledir' türü şeyler söylüyorlar. Sanki Türkiye, 'açık kapı politikası' izliyormuş gibi bir yaklaşım sergiliyorlar.

'Hepimiz bu topraklara sonradan geldik' falan türü anlatılara başvuruyorlar. Mübadeleyle gelmiş soydaşlarımızla bugünün sığınmacılarını eşdeğer tutuyorlar.

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar