POLEMİK

Ahmet Hakan'dan Can Ataklı'yı bombaladı: O kadar sınırlı ki...

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, yerli otomobil ile ilgili tepkilerde yola çıkarak 7 ayrı tipolojiden bahsetti. Tipolojilerden biri Can Ataklı... O da siniri ile ortaya çıkanlardan.

Ahmet Hakan'dan Can Ataklı'yı bombaladı: O kadar sınırlı ki...

BİRİNCİ TİPOLOJİ

SARILMAK İSTEYENLER

“Ay ben bunun tasarımına kurban olurum” diye... “Ay ama senin kırmızını yerim ben” diye... “Ay ama ben bu otomobile sarılmak istiyorum” diye... Yaklaşıyorlar olaya... Çığlık kıyamet yani... Heyecan en üst seviyede... Otomobil fabrikası sahibi olsalar, anca bu kadar sevinirler. O derece yani...

İKİNCİ TİPOLOJİ

ÇIĞIRINDAN ÇIKANLAR Bu tiplerin başını Can Ataklı çekiyor. Öfkesi o kadar büyük ki Can Ataklı’nın, Alman otomotiv sektörü yöneticilerinde bile bu kadar öfke yoktur. Bu tipler, delirmiş gibi muhalefet yapıyorlar zavallı otomobillere... Bağırıyorlar, çağırıyorlar, sinirleniyorlar. Asapları acayip bozuk... Olumlu tek bir kelime bile görmek istemiyorlar.

ÜÇÜNCÜ TİPOLOJİ

SİPARİŞ VERENLER

İki kesime ayrılıyor bunlar... Birinci kesim: Şimdiden sipariş verdiklerini cümle âleme duyurarak caka satmak isteyenler. İkinci kesim: Bir kan kaynaması, bir sabırsızlık ve bir büyük iştahla... “Benim bu otomobile herkesten önce sahip olmam gerekir” duygusuna girenler.

DÖRDÜNCÜ TİPOLOJİ

SESSİZCE BEKLEYENLER

Karşı çıkacak... Ama karşı çıkacak bir şey bulamıyor. Destek verecek... Ama mahallesi tarafından taşlanmaktan korkuyor. Var böyle tipler... Ve bunlar, “Şu yerli otomobil dalgası bir bitse de kafayı çıkaracak duruma gelebilsek” diye beklemeye geçmiş durumdalar.

BEŞİNCİ TİPOLOJİ

‘TAMAM AMA’CILAR

Sürekli şöyle şeyler söylüyorlar: Tamam tasarımı güzel ama bakalım fabrikası kurulacak mı? Tamam fabrikası kurulabilir ama bakalım seri üretime geçilebilir mi? Tamam seri üretime geçilebilir ama bakalım dış piyasaya satılabilecek mi? Tamam sunumu iyi ama bakalım her tarafı yerli mi?

Yazının tamamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar