GÜNDEM

Ahmet Hakan'dan bomba tespit: FETÖ'cüler için Ahmet Altan cezaevinde daha yararlı!

Ahmet Altan'ın cezaevinden çıkar çıkmaz yazdığı koğuş arkadaşı Selman'ın FETÖ elebaşı Gülen'in yeğeni olduğunu ifşa eden FETÖ'cüler Altan'ın cezaevinde daha iyi hizmet edeceğini düşünüyor. Bu tespit Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan'a ait.

Ahmet Hakan'dan bomba tespit: FETÖ'cüler için Ahmet Altan cezaevinde daha yararlı!

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, bugünkü köşesinde Ahmet Altan'ın yeniden hapse alınmasını değerlendirdi.

Altan'ın hapisten çıkar çıkmaz yazdığı yazıya değinen Hakan, FETÖ'cülerin Altan'ı ifşa ettiklerini ve bu şekilde motive olduklarını söyledi.

FETÖ'cüler tarafından Altan'ın cezaevinde FETÖ'ye daha iyi hizmet edeceğinin düşünüldüğünü ifade eden Hakan, "FETÖ'nün neyi amaçlayarak bunu yaptığını" sordu.

İşte o ifadeler:

AHMET Altan, tahliye olur olmaz T24 adlı siteye bir yazı yazdı.

“İçeride kalanlardan biri de Selman... Ziyaretçisi yoktu... Kâğıttan flüt yapıp çalardı... Ah Selman... Oğlum gibiydin... Seni arkada bıraktım... Vah Selman...” üslubuyla yazılmış bir yazı.

*

Herkes yazıyı, geride bırakılmış bir cezaevi arkadaşına yazılmış içli olmaya çalışan bir yazı olarak algıladı. Etkilenen etkilendi, etkilenmeyen etkilenmedi.

Fakat tam bu sırada...

Sosyal medyadaki en namlı FETÖ’cü hesaplar, bir biçimde, söz konusu Selman’ın “Selman Gülen” olduğunu, yani Fetullah’ın yeğeni olduğunu ifşa ettiler.

Ve bu ifşayla birlikte...


FETÖ örgütü üyeleri, Ahmet Altan’ın yazısının altında toplanıp... Hem ağlaştılar, hem de o yazıdan bir moral motivasyon çıkarmaya çalıştılar.

Savcılığın itiraz için harekete geçmesi ve Altan’ın yeniden hapse gönderilmesi... İşte bu örgütsel motivasyonun ardından gerçekleşti.

*

Sanırım FETÖ’cüler Ahmet Altan’ın içeride kalarak kendilerine daha fazla hizmet edeceğini düşündüler.

FETÖ’cüler böyle düşünerek bunu yaptılar da...

Ahmet Altan’ı bir hafta sonra yeniden içeri atanlar neyi düşünerek, neyi amaçlayarak bunu yaptılar acaba?

NE OLMUŞTU?

Nazlı Ilıcak ile birlikte tahliye olan Ahmet Altan, hapisten çıktığı hafta T24'te bir yazı kaleme almış ve o yazıda Selman isimli koğuş arkadaşından bahsetmişti. Çok geçmeden FETÖ'cü hesaplar ağlaşarak o Selman'ın FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in yeğeni olduğunu ifşa etmişlerdi. Gündeme bomba gibi düşen bu olayın ardından savcılık harekete geçmiş ve Ahmet Altan'ın tahliye kararını bozarak yeniden gözaltına almış ve cezaevine göndermişti.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar