POLEMİK

Ahmet Hakan'dan Aykut Erdoğdu'ya sert salvolar...

"Erdoğan gazetelerin yöneticilerini, özellikle Aydın Doğan’ı çağırıp ‘Adalet Yürüyüşü’nü vermemelerini emretti.” iddiasının ardından başlayan Ahmet Hakan - Aykut Erdoğdu polemiği tam gaz sürüyor...

Ahmet Hakan'dan Aykut Erdoğdu'ya sert salvolar...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu'nun “Erdoğan gazetelerin yöneticilerini, özellikle Aydın Doğan’ı çağırıp ‘Adalet Yürüyüşü’nü vermemelerini emretti.” iddiasının ardından Erdoğdu ile Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan arasındaki "yalancı" polemiği tam gaz devam ediyor...

Erdoğu'nun son açıklamalarına cevap veren Ahmet Hakan, Erdoğdu'ya şöyle seslendi:

- Resmen ve alanen yalan söylüyorsun.

- Apaçık bir palavra sıkıyorsun.

- Palavranı teşhir edince de kıvır babam kıvır yapıyorsun.

- Yalanın teşhir edildiğinde “pardon, ben öyle demek istememiştim” falan deme erdemini göstermek yerine kıvırmayı tercih edenlerdensin.

Ahmet Hakan ardından da Aydın Doğan ile Erdoğdu polemiğinin ardından yaptığı ikinci konuşmayı köşesine taşıdı...

İşte yazının o bölümü: 

Aydın Doğan

AYDIN DOĞAN NE DİYOR?

CHP’li Aykut Erdoğdu’nun yalanını sürdüren açıklamalarının ardından...

Aydın Doğan’a “Ne diyorsunuz” diye sordum.

İşte Aydın Bey’in söyledikleri:

*

- Ahmet, güzel kardeşim, sen bana sordun, “Cumhurbaşkanı sizi çağırmış, Adalet Yürüyüşü’nü vermeyin diye emretmiş, doğru mu bu” dedin.

- Ben de sana “Kesinlikle yalan, iftira” dedim. “Bu iddia hem Sayın Cumhurbaşkanı’nı hem de beni zan altında bırakmaktadır, koca bir yalan ve ayıptır” dedim.

- Meğer bu zat ucuz kahramanlık peşindeymiş. “Celp etti”, “Emretti”, “Süklüm püklüm oturdular” gibi nezaket dışı cümlelerle kahramanlık yapıyor.

- Şu kadarını söyleyeyim: Ben siyasetçi değilim ve siyasi kimlik taşıyan insanlarla mecbur bırakılmadıkça polemikten hep uzak durdum. 40 yıldır ülkemde bağımsız yayıncılık yapıyorum. Türk basın tarihinin en uzun süre yayın sahipliği yapan tek kişiyim.

- Emir ve talimatla yayıncılık, bizim fıtratımıza uymaz.

- Öte yandan Sayın Cumhurbaşkanı’nın bu şekilde suçlanmasını haksız ve etikdışı bir davranış olarak görürüm.

- Esasen gazetelerimizi okuyanlar ve televizyon kanallarımızı izleyen tüm vatandaşlarımız, bizim Adalet Yürüyüşü hakkında toplumu bilgilendirdiğimizi göreceklerdir.

- Üzüldüm. Yazık... Çok yazık.

Ahmet Hakan'ın yazısının tamamını okumak için TIKLAYIN...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar