GÜNDEM

Ahmet Hakan'dan Alev Coşkun'un skandal 27 Mayıs yazısına tepki

Cumhuriyet gazetesi imtiyaz sahibi Alev Coşkun 60 yıl önceki kafanın değişmediğini dün kaleme aldığı skandal yazı ile bir kez daha gösterdi. Hürriyet yazarı Ahmet Hakan da Coşkun'a tepki gösterdi ve "Bu kafa, aradan 60 yıl geçmiş olmasına rağmen maalesef zerre kadar uslanmamıştır." diye yazdı.

Ahmet Hakan'dan Alev Coşkun'un skandal 27 Mayıs yazısına tepki

Cumhuriyet gazetesi imtiyaz sahibi- yazarı Alev Coşkun'un skandal 27 Mayıs yazısı Ahmet Hakan'ın da dikkatinden kaçmamış. "Alev Coşkun ve Alev Coşkun gibilerin kafası şöyle çalışıyor: Askerler, eğer işlerin yolunda gitmediğine dair bir izlenime kapılırlarsa... Seçilmiş hükümete müdahale edebilirler. Bunda hiçbir sakınca yok. Yeter ki asker, ilerici ve özgürlükçü bir atılım içinde olsun." ifadelerini kullanan Hakan, 60 yıl geçmesine rağmen kafanın aynı kafa olduğunu söyledi.

‘12 Eylül kaka 27 Mayıs cici’ martavalına dair

Cumhuriyet Vakfı adına Cumhuriyet gazetesinin sahipliğini üstlenen Alev Coşkun, bir 27 Mayıs yazısı yazdı dünkü Cumhuriyet’te...
Alev Coşkun’a göre...

12 Mart... Tutucu ve muhafazakârmış.

12 Eylül... Gerici ve karşıdevrimciymiş.

27 Mayıs ise... İlerici ve özgürlükçüymüş.

Buradan ne çıkıyor? Şu çıkıyor:

Eğer 12 Mart’ı “ilerici askerler” yapsaydı... Eğer 12 Eylül’ü “özgürlükçü askerler” yapsaydı... Alev Coşkun’un 12 Mart’a da 12 Eylül’e de bir itirazı olmayacaktı.

*

Alev Coşkun ve Alev Coşkun gibilerin kafası şöyle çalışıyor:

*

Askerler, eğer işlerin yolunda gitmediğine dair bir izlenime kapılırlarsa... Seçilmiş hükümete müdahale edebilirler. Bunda hiçbir sakınca yok. Yeter ki asker, ilerici ve özgürlükçü bir atılım içinde olsun.

*

(İlericilikten kendileri gibi olmayı, özgürlükçülükten de sadece kendilerine özgürlüğü anladıklarını ise gayet iyi biliyoruz ama neyse...)

*

27 Mayıs’tan sonra 12 Mart’ın...

12 Mart’tan sonra 12 Eylül’ün...

12 Eylül’den sonra 28 Şubat’ın...

28 Şubat’tan sonra 15 Temmuz’un...

Gelmesine yol açan kafa...

İşte bu kafadır.

*

Ve bu kafa, aradan 60 yıl geçmiş olmasına rağmen maalesef zerre kadar uslanmamıştır.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar